Μπορείς να αυξήσεις το IQ; Κι όμως, ναι! - UNPOLITICAL

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Μπορείς να αυξήσεις το IQ; Κι όμως, ναι!

Αποτέλεσμα εικόνας για υψηλό IQ

To IQ ενός ανθρώπου δεν παραμένει σταθερό και χρειάζεται «τροφή» για να «ανέβει»!

Σύμφωνα με το νέο βιβλίο του Dan Hurley με τίτλο “Εξυπνότερος”, προτείνονται τρεις τρόποι για να βελτιώσει ο κάτοχος του βιβλίου τον εγκέφαλό του.

Η εταιρεία Lumosity, με αντικείμενο την εκπαίδευση του εγκεφάλου ιδρύθηκε από τον Michael Scanlon το 2007 κατά την διάρκεια του ντοκτορά του στο Stanford. Εως τον Απρίλιο του 2013, είχε ήδη 40 εκατ. μέλη με το μυστικό της επιτυχίας της να βασίζεται σε ψυχολογικά τεστ και τεστ νοημοσύνης που είχαν αναπτυχθεί ως παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Susanne Jaeggi, μόλις μετά από τέσσερις εβδομάδες που ένας χρήστης “εκπαίδευε” το μυαλό του με τα παιχνίδια για υπολογιστή της Lumosity, βελτιώνονταν οι επιδόσεις του στις λύσεις προβλημάτων κατά 40%.

Ο δεύτερος τρόπος βελτίωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας, είναι γνωστός από το 1960, όπου βάσει μελετών αποδείχθηκε πως η σωματική υγεία, επηρεάζει και την ψυχική υγεία.

Ηλικιωμένοι που έπαιζαν τέννις είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ νοημοσύνης, σε σχέση με άλλους που δεν έπαιζαν.

Σύμφωνα με μελέτη του 2013, που υπογράφει η Teresa Liu-Ambrose xorisorianews.gr η επιρροή στην εγκεφαλική λειτουργία είναι διαφορετική ανάλογα με την άσκηση.

Έτσι, 86 γυναίκες χωρίστηκαν σε γκρουπ κάνοντας διαφορετικές ασκήσεις, όπως αερόμπικ και ασκήσεις με λάστιχα και βάρη. Στο τέλος, οι γυναίκες που έκαναν γυμναστική με βάρη, είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ νοημοσύνης.

Άλλος τρόπος που έχει αποδειχτεί πως σχετίζεται με την βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, κάνοντας τον άνθρωπο πιο έξυπνο, είναι η μουσική.

Το 2004, ο ψυχολόγος Glenn Schellenberg, ηγήθηκε έρευνας με τον τίτλο “Music lessons enhance IQ,” η οποία βασίστηκε σε όγκο δεδομένων 363 σελίδων.

Η μελέτη συγκρίνει το IQ παιδιών που έκαναν μαθήματα μουσικής, μαθήματα υποκριτικής και άλλων που δεν έκαναν τίποτα.

Μετά από 36 εβδομάδες, τα παιδιά που μάθαιναν μουσική είχαν την μεγαλύτερη βελτίωση, ακολούθησαν αυτά που έκαναν μαθήματα φωνητικής, αυτά που έκαναν μαθήματα υποκριτικής και τελευταία ήρθαν αυτά τα παιδιά που δεν έκαναν τίποτα.

Ο εγκέφαλος, αυτό το περίπλοκο ανθρώπινο όργανο, βάσει των μελετών βελτιώνεται με την εξάσκηση, με τον Dan Hurley στο “Smarter” να προσφέρει τους πλέον σύγχρονους τρόπους βελτίωσης του ανθρώπινου μυαλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.