Ποια είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας (pic) - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Ποια είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας (pic)


Η πληθυσμιακή πυκνότητα αρκετών ευρωπαϊκών πόλεων βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας ενός Άγγλου καθηγητή και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αλλά κι άκρως διδακτικά για όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Alasdair Rae του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με την υπερσυγκέντρωση του πληθυσμούυ αρκετών πρωτευουσών της ευρωπαϊκής ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, όπου η μεγαλύτερη συγκέντρωση κατοίκων δεν παρατηρήθηκε στις «συνήθεις ύποπτες» γειτονιές του Δήμου Αθηναίων (Κυψέλη, Παγκράτι, Πατήσια, Νέος Κόσμος) αλλά στην περιοχή πέριξ της πανεπιστημιούπολης στον Δήμο Ζωγράφου.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις τα ηνία κρατάει η μητροπολιτική περιοχή της Βαρκελώνης στην Ισπανία, ενώ ακολουθούν το Παρίσι, το Στέντσιν της Πολωνίας, οι Βρυξέλλες, με την Αθήνα να καταλαμβάνει την 5η θέση.

Να σημειωθεί πως η πυκνότητα του πληθυσμού σε μία συγκεκριμένη περιοχή δεν υπολογίζεται με τον παραδοσιακό τρόπο της διαίρεσης της συνολικής έκτασης της περιοχής με τον πληθυσμό αλλά με τη χρήση των στατιστικών στοιχείων της Εurostat.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.