Ηθικό πλεονέκτημα: Νέα υπουργός η βουλευτής που είχε πει ταξικό το δυστύχημα με την Porsche - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Ηθικό πλεονέκτημα: Νέα υπουργός η βουλευτής που είχε πει ταξικό το δυστύχημα με την Porsche


«Ένα πολύ πλούσιο παιδί έχοντας ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όρια στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν» είχε πει πριν ένα χρόνο η νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, για το δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους η Αποστολία και ο Παύλος Πατμάνογλου, ο Γιώργος Βακάκης και ο συνοδηγός της Porsche Ανδρέας Γεωργακόπουλος!

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο οι Έλληνες είχαν συγκλονιστεί από την τραγωδία στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι: Ο Γιώργος Βακάκης, οδηγός της Porsche που βγήκε από την πορεία της και γιος του ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων Jumbo, ο συνοδηγός Ανδρέας Γεωργακόπουλος και η Αποστολία Πατμάνογλου με το αγοράκι της Παύλο, που περίμεναν μέσα στο αυτοκίνητό τους σε parking της εθνικής.

Πολλοί είχαν μιλήσει για το τραγικό περιστατικό στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Μεταξύ αυτών η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, η οποία χθες 28 Φεβρουαρίου 2018 διορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα υφυπουργός Παιδείας. 

«H πρώτη ανάγνωση είναι αυτή. Ότι ένα πολύ πλούσιο παιδί έχοντας ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όρια στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Και με αυτόν τον τρόπο, έγινε πρόξενος αυτού του ατυχήματος, μέσα στο οποίο όμως ήταν και θύτης και θύμα. Λέω λοιπόν, ότι η πρώτη αυτονόητη είναι ότι αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυτήν την έπαρση και να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο» είχε πει η κυρία Τζούη χαρακτηρίζοντας το δυστύχημα ταξικό... 

Οι δηλώσεις της Μερόπης Τζούφη είχαν προκαλέσει σάλο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσπαθήσει να ανασκευάσει κάνοντας λόγο για επιλεκτική παρουσίαση της τοποθέτησής της, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των θυμάτων και δηλώνοντας πως «η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν πρέπει να αποτελεί προϊόν πολιτικής αντιπαράθεσης, μήνυμα που πρέπει να λάβουν σοβαρά και τα μέσα ενημέρωσης του κοινού».

Διαβάστε την ακριβή τοποθέτηση της νέας υφυπουργού Παιδείας για το πολύνεκρο δυστύχημα με την Porsce:

«Δημοσιογράφος ΑΝΤ1: Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω και τη δική σας άποψη, αν θεωρείτε πως αυτό το δυστύχημα ήταν ταξικό.

Μερόπη Τζούφη: Κοιτάξτε, νομίζω πως δε μπορεί να απαντήσει κανένας μονοσήμαντα. Αυτή είναι η πρώτη, αυτονόητη, πρώτη ανάγνωση. Από εκεί και πέρα, το θέμα των τροχαίων δυστυχημάτων είναι πιο σύνθετο φαινόμενο και έχει να κάνει με μια μακρά διαδικασία αγωγής και νοοτροπίας. Δηλαδή, νομίζω ότι αυτή η αίσθηση, ότι όταν κάποιος βρίσκεται στο αυτοκίνητο μπορεί να κατακτήσει με αυτόν τον τρόπο και μέσω αυτού τον κόσμο και δεν υπάρχουν όρια. Βεβαίως, μπορεί να εμφανίζεται πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες, τις οποίες περιγράψατε πριν, αλλά από εκεί και πέρα, αυτό το βλέπουμε στην καθημερινή ζωή και σε ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε αυτήν την ταξική θέση. Θεωρώ δηλαδή ότι είναι θέμα μιας πολύ μεγαλύτερης ιστορίας, η οποία χρειάζεται να δώσουμε έμφαση - αυτό είναι το μήνυμα νομίζω - ήδη από πολύ νωρίς, από το σχολείο, στα παιδιά μας, αυτό που λέμε, πως πρέπει να ζούμε σαν πολίτες μαζί με στοιχεία που αφορούν την αγωγή υγείας, τη νοοτροπία και κυρίως, ότι πρέπει να σεβόμαστε το διπλανό μας και τις ανάγκες του. Δηλαδή ότι πρέπει να βλέπουμε τους κανόνες όχι με πρισματικά γυαλιά, γιατί εμείς κατέχουμε κάτι, άλλα ένα διαφορετικό τρόπο νομίζω. Προς τα εκεί θα το πήγαινα, αν και σας λέω, ότι η αυτονόητη ανάγνωση σε κάθε πολίτη - και δεν είναι θέμα αριστερής ματιάς - είναι αυτή η αίσθηση που βλέπει αυτήν την εικόνα. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι είναι βαθύτερο και νομίζω πως έτσι πρέπει να γίνει η προσέγγισή του, μήπως αποτελέσει την αφορμή αυτό το τρομερό δυστύχημα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με την αλλαγή της νοοτροπίας που υπάρχει. 

Δημοσιογράφος ΑΝΤ1: Η πρώτη ανάγνωση ποια είναι; 

Μερόπη Τζούφη: H πρώτη ανάγνωση είναι αυτή. Ότι ένα πολύ πλούσιο παιδί έχοντας ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όρια στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Και με αυτόν τον τρόπο, έγινε πρόξενος αυτού του ατυχήματος, μέσα στο οποίο όμως ήταν και θύτης και θύμα. Λέω λοιπόν, ότι η πρώτη αυτονόητη είναι ότι αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυτήν την έπαρση και να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Να μην είναι οριοθετημένος. Απάντησα λοιπόν όμως, ότι το ζήτημα της οριοθέτησης και στην κυκλοφορία και στη ζωή δεν έχει να κάνει πάντοτε με την ταξική θέση. Έχει να κάνει και με μία σειρά από άλλα πράγματα, που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, με τη διαπαιδαγώγηση, με την άποψη πως αντιμετωπίζουμε το διπλανό μας και το οποίο θα πρέπει να δοθεί έμφαση και προσπάθεια από πολύ νωρίς στην εκπαίδευση για να δούμε αν μπορούμε να βάλουμε άλλους κανόνες που να τους τηρούμε και να τους σεβόμαστε όλοι».


Δημήτρης Καμμένος: Ατυχής δήλωση, να ανασκευάσει
Στο θέμα των δηλώσεων με τις οποίες η Μερόπη Τζούφη είχε χαρακτηρίσει ταξικό το δυστύχημα με την Porsche όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις άνθρωποι αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.

«Είναι ατυχής η δήλωση» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι η κυρία Τζούφη δεν έχει ακόμα ανασκευάσει όσα είπε πριν από ένα χρόνο. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη δήλωση της νέας υφυπουργού Παιδείας «κοινωνικά απαράδεκτη» και κάλεσε την Μερόπη Τζούφη να ανασκευάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.