Το youtube ρίχνει "κατά λάθος" τα δεξιά κανάλια... - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Το youtube ρίχνει "κατά λάθος" τα δεξιά κανάλια...

Αποτέλεσμα εικόνας για youtube
Παρά βέβαια τις....ειλικρινείς εξηγήσεις, ελάχιστοι χρήστες των social media πιστεύουν το Youtube. Το YouTube παραδέχθηκε πως οι καταργήσεις των "δεξιών" καναλιών και των βίντεο ήταν ένα λάθος, κάτι που οι συντηρητικοί χρήστες δυσκολεύονται να πιστέψουν.
Το YouTube έβγαλε στη σέντρα τους...εργαζομένους τους, επιρρίπτοντας ευθύνες στην απειρία της πρόσφατα προσληφθείσας ομάδας των συντονιστών (modereators).
«Τα νεότερα μέλη ενδέχεται να εφαρμόσουν εσφαλμένα κάποιες από τις πολιτικές μας οδηγώντας σε λανθασμένες κινήσεις », δήλωσε ένας εκπρόσωπος του YouTube στο Bloomberg.
«Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις υπάρχουσες πολιτικές μας σχετικά με το επιβλαβές και επικίνδυνο περιεχόμενο. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Θα επαναφέρουμε τα βίντεο που καταργήθηκαν κατά λάθος».
Φυσικά ελάχιστοι είναι εκείνοι που πίστεψαν τις εξηγήσεις του Youtube, αντιδρώντας σφοδρά κυρίως μέσω του Twitter και κάνοντας λόγω για "στοχευμένη φίμωση των δεξιών φωνών μέσα από το διαδίκτυο".
Μάλιστα ο συντηρητικός εκπαιδευτικός ιστότοπος PragerU κατέθεσε αγωγή κατά της Google και του YouTube στις 23 Φεβρουαρίου, αφού κάποιο μέρος του περιεχομένου του μπλοκαρίστηκε αναίτια. Το PragerU κατηγόρησε την πλατφόρμα βίντεο για φίμωση όσων έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, με στόχο κυρίως τα κορυφαία προβαλλόμενα άτομα που ανήκουν στον δεξιό χώρο.
Αυτό είναι μόλις ένα από τα παραδείγματα λογοκρισίας στο από κορυφαίες διαδικτυακές πλατφόρμες προς δεξιόστροφα site ή κανάλια. Άλλο ένα "θύμα" ήταν το κανάλι του γνωστού στις ΗΠΑ για τις πατριωτικές του πεποιθήσεις Alex Jones:
Με την αυγή του 2018, τόσο το Facebook όσο και το Tiwtter έχουν αυστηροποιήσει τις πολιτικές τους σχετικά με τα μηνύματα μίσους, τον ρατσισμό αλλά και τα λεγόμενα Fake News (ψευδείς ειδήσεις), επιτρέποντας τα αναίτια σβησίματα ή μπλοκαρίσματα λογαριασμών και καναλιών.
Όλες οι καταγγελίες -όλως τυχαίως- προέρχονται από "δεξιές φωνές", κυρίως στις ΗΠΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.