Ένας στους πέντε Έλληνες στερήθηκε βασικά υλικά αγαθά το 2017 - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Ένας στους πέντε Έλληνες στερήθηκε βασικά υλικά αγαθά το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για φτωχεια ελλαδα

Θλίψη προκαλούν τα νέα στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά το πόσο έχει πλήξει τους πολίτες η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με νέα έρευνα της Eurostat, ένας στους πέντε Έλληνες στερήθηκε βασικά υλικά αγαθά το 2017.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat το 2017 το 21,1% των πολιτών στην Ελλάδα στερήθηκαν υλικά αγαθά. Μάλιστα, η χώρα μας καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά υλικής στέρησης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από τη Βουλγαρία, όπου το ποσοστό των πολιτών που είχαν σοβαρή υλική στέρηση το 2017 ανήλθε στο 30%.


Τι είναι βασικό υλικό αγαθό για την Eurostat

Όμως αλήθεια τι θεωρεί βασικό υλικό αγαθό η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχής; Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι η αδυναμία των πολιτών να αντέξουν οικονομικά τουλάχιστον τέσσερα πράγματα από την παρακάτω λίστα:

  • Να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους εγκαίρως
  • Να διατηρούν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό
  • Να αντιμετωπίσουν έκτακτα έξοδα
  • Να έχουν ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά σε τακτική βάση
  • Να έχουν πλυντήριο ρούχων
  • Να συντηρήσουν το κόστος ενός αυτοκίνητου
  • Να κάνουν μια εβδομάδα διακοπές εκτός σπιτιού
  • Να έχουν τηλέφωνο
  • Να έχουν τηλεόραση

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2017 , 33 εκατ. άνθρωποι ή το 6,7% του πληθυσμού βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία, ακολουθεί η χώρα μας και έπονται οι Ρουμανία με 19,4% και η Ουγγαρία με 14,5%.

Αξιοσημείωτη είναι η βελτίωση της Ρουμανίας, η οποία το 2016 ήταν στη δεύτερη θέση της λίστας της Eurostat με ποσοστό 23,8%. Το ποσοστό σοβαρής υλικής στέρησης μειώθηκε σε αρκετές χώρες, όπως στην Ιταλία (από 12,1% σε 9,2% ή -2,9%), την Κροατία (από 12,5% έως 10,3% , ή -2,2 ποσοστιαίες μονάδες), τη Βουλγαρία (από 31,9% σε 30,0% ή -1,9%) και την Κύπρο (από 13,6% σε 11,7% ή -1,9%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.