Ο Καμμένος «αδειάζει» τους 3 νεαρούς που έβαλαν σημαία στη βραχονησίδα - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Ο Καμμένος «αδειάζει» τους 3 νεαρούς που έβαλαν σημαία στη βραχονησίδα

Ο Καμμένος «αδειάζει» τους 3 νεαρούς που έβαλαν σημαία στη βραχονησίδα

Για ακήρυκτο υβριδικό και ψυχολογικό πόλεμο από την πλευρά της Τουρκίας, στον οποίο δεν πρέπει να υποκύψει η Ελλάδα, έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όμως, ο υπουργός Άμυνας έστειλε μήνυμα και εκτός συνόρων, ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα και ούτε οι Έλληνες ούτε οι τουρίστες πρέπει να φοβούνται τίποτα.

«Ο ακήρυκτος πόλεμος, ο υβριδικός πόλεμος, ο ψυχολογικός πόλεμος, είναι ένα πόλεμος από τους Τούρκους στον οποίο δεν πρέπει να υποκύψουμε. Δεν θα πρέπει ο ψυχολογικός πόλεμος να δημιουργήσει φόβο στους Έλληνες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, είμαστε μια ασφαλής χώρα, χώρα ισχυρή που βγαίνει από μια οικονομική κρίση και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια. Προχωράμε σε μια τουριστική περίοδο και έχουμε μια ασφαλή χώρα που δεν κινδυνεύουν ούτε οι Έλληνες ούτε οι τουρίστες. Ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η χώρα και σε αυτό τον πόλεμο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», είπε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο περιστατικό με την τοποθέτηση σημαιών σε βραχονησίδες, κρατώντας προσεκτικά επικριτική στάση για το όλο περιστατικό.

«Ο όρκος που δίνουν οι αξιωματικοί, οι στρατιώτες και όλοι οι Έλληνες όταν παρουσιαζόμαστε είναι να φυλάσσουμε τη σημαία. Και αυτό πράττει ο Ελληνικός Στρατός, και αυτό πράττουν και οι Έλληνες πολίτες. Ομως εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να τη βάλει, θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στον Στρατό και να πει ότι "εγώ αποφάσισα σήμερα ότι θα πάω με δυο φίλους μου να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε, σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε". Και να δώσουμε και σε εκείνους G3 να την υπερασπιστούν και οι ίδιοι. Όταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις "ξέρεις κάτι; Τώρα που βγήκα το Πάσχα βόλτα, βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχουν μετά να την υπερασπιστούν" δεν είναι κάτι σωστό. Πρέπει αυτός που κάνει μια τέτοια πράξη να είναι υπεύθυνος και να έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να τη στηρίξει. Οι σημαίες εκεί που πρέπει να πουν έχουν μπει και τις υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας Στράτος, έθνος, πολίτες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης. Τα νησιά και η εθνική τους κυριαρχία περιγράφονται από τις συνθήκες και τη Συνθήκη της Λωζάννης, μια συνθήκη που είναι αποδεκτή και από εμάς και από το ΝΑΤΟ και από την Τουρκία».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές, επαναλαμβάνοντας ότι είναι όμηροι και αφήνοντας αιχμές για τη στάση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

«Στο θέμα των δύο αξιωματικών που βρίσκονται κρατούμενοι στην Τουρκία, είναι ένα θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί όταν τους ανέφερα από την πρώτη στιγμή ως ομήρους. Η Τουρκία δεν έχει ομήρους μόνο τους δύο Έλληνες χωρίς να τους έχει απευθύνει κατηγορίες. Έχει Αμερικανό πολίτη πάστορα τώρα που βρίσκεται καταδικασμένος σε ισόβια με διάταγμα του Ερντογάν, το οποίο προέβλεπε την ανταλλαγή ύποπτου κρατούμενου και καταδικασμένου με άλλον στο εξωτερικό και έγινε πρόταση για ανταλλαγή με τον Γκιουλέν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ και φυσικά και το ΝΑΤΟ έχει ευθύνη και κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η στάση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις των Τούρκων. Δεν είναι διμερές θέμα η κράτηση δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ». 

«Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται από ιδιώτες»

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επέκρινε την πρωτοβουλία των τριών νεαρών που τοποθέτησαν τις σημαίες στις βραχονησίδες. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται πρωτοβουλιακά και από ιδιώτες, αλλά από την κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα».

«Καλό θα ήταν», συμπλήρωσε, «να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες για να αποφευχθούν αρνητικά περιστατικά».

Κάλυψη Καμμένου σε Κουβέλη 

Μάλιστα ο κ. Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου για την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Φώτη Κουβέλη περί ακήρυχτου πολέμου κάλυψε πλήρως τον κ. Κουβέλη.

«Ο κάθε πολιτικός έχει την δυνατότητα να κάνει κάποιες δηλώσεις ανάλογα με τη θέση που κατέχει .Ρωτήθηκα κατά πόσον η δήλωση του κ. Κουβέλη περί ακήρυχτου πόλεμου στο Αιγαίο είναι θέση η οποία καλύπτει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Έγινε η δήλωση αυτή μετά από την κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου. Έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας και υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Ήρωας σε έναν ακήρυχτο πόλεμο εν καιρώ ειρήνης αυτός είναι ο ακήρυκτος πόλεμος στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κουβέλης».

«Θετική η απόφαση του ευρωκοινοβουλίου»

Ο υπουργός άμυνας αναφέρθηκε και στην χθεσινή απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Την οποία χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετική και για την οποία όπως είπε δούλεψαν όλα τα ελληνικά κόμματα.


«Η χθεσινή απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ήρθε μετά από συνεργασία όλων των κομμάτων και έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποδεικνύει την παραβίαση του εθνικού δικαίου , την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που είναι Ευρωπαίοι. Δεν είναι τυχαία τα περάσματα στον Έβρο, θα πρέπει όλοι μας να τονίσουμε ότι αυτά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων την ώρα του καθήκοντος κάνανε περιπολία στα ελληνικά σύνορα αλλά και στα ευρωπαϊκά σύνορα ακριβώς για το φαινόμενο της παράνομης είσοδο στη χώρα κατόπιν ενεργειών διακινητών. Διακινητές ήταν εκείνοι που έψαχνα να βρουν την ώρα που συνελήφθησαν». 

«Δεν είμαι εξαφανισμένος...»

Ο κ.Καμμένος σχολίασε και δημοσιεύματα που τον φέρνουν εξαφανισμένο το τελευταίο διάστημα λέγοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να δίνει συνεντεύξεις.

«Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος, δεν είναι ο ρόλος του υπουργού άμυνας να βγαίνει να δίνει συνεντεύξεις ,δεν θα δίνω συνεντεύξεις σε κρίσιμες στιγμές θα αφήνω το λόγο σε εκείνους που πρέπει να τον έχουν και το υπουργείο άμυνας θα κάνει το καθήκον του έχοντας την πολιτική εποπτεία των ενόπλων δυνάμεων που σας διαβεβαιώνω ότι κάνουν το καθήκον τους όπως προβλέπει το Σύνταγμα και όρκος που έχουν δώσει προς τον ελληνικό λαό».

Συναινετικός Καμμένος

Πάντως αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η σημερινή συναινετική συμπεριφορά του κύριου Καμμένου απέναντι σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ήταν τόσο συναινετικός ώστε δέχτηκε το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αποσυρθεί τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ για τα επικουρικά ταμεία προκειμένου να την δουν τα κόμματα και να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση.Είναι δε χαρακτηριστικό του πως απευθύνθηκε σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Ο ελληνικός λαός περιμένει μία εθνική θέση από όλους μας μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές, μπορεί να έχουμε διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, διαφορετικές γεωπολιτικές φιλοσοφίες όμως η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν η πατρίδα προκαλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο είναι αναγκαία και ο ελληνικός λαός επιζητεί αυτή η εθνική θέση να εκφράζεται από το σύνολο των κομμάτων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.