Αλβανοί σεσημασμένοι οι δράστες που πυροβόλησαν τον 52χρονο επιχειρηματία - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Αλβανοί σεσημασμένοι οι δράστες που πυροβόλησαν τον 52χρονο επιχειρηματία

stamatiadis4

Με οδηγό την περιγραφή της συζύγου του 53χρονου επιχειρηματία από την Κηφισιά, αλλά και τα καρέ από τη ληστρική επίθεση που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα στην κατοικία του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στη Βουλιαγμένη, οι αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούν να αξιοποιήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να φθάσουν στα ίχνη των δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Στόχος σε πρώτη φάση είναι να διαπιστώσουν αν είναι οι ίδιοι δράστες και στη συνέχεια αν επιβεβαιωθεί αυτη η εκδοχη, να ψαξουν τα κοινά δρομολόγια που ακολούθησαν για να απομακρυνθουν απο τις δυο οικιες σε βορεια και νοτια προάστια και να εντοπίσουν το στιγμα τους.

Μεχρι στιγμης, απο τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν έχουν λάβει κάποιο θετικό στοιχείο που να ρίχνει φως στις έρευνες, ενω οσα εχουν πει σε πρωτη φαση οι αυτόπτες μάρτυρες δεν δίνουν πολλα για το προφιλ των δραστών.

Εντουτοις οι αστυνομικοί της Ασφαλειας πιστεύουν οτι η επιλογή του σπιτιού του Αλέξανδρου Σταματιάδη ηταν τυχαία και δεν υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση.

Με τα μέχρι στιγμης δεδομένα, φέρεται οι δράστες να είναι αλλοδαποί, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, χωρις κάποιο χαρακτηριστικό στο modus operandi τους που επιλεγουν τυχαια τους στόχους τους.

Φορούν γάντια και full face κουκούλες γιατί είναι κατά πάσα πιθανότητα σεσημασμένοι, ενώ οι αστυνομικοί του Διαρρηκτών που χειρίζονται την υπόθεση, δεν έχουν καταλήξει ακόμα στον τρόπο διαφυγής τους. Πώς δηλαδή έφυγαν από το σημείο, με τι όχημα και ποιο δρομολόγιο ακολούθησαν για να σβήσουν τα ίχνη τους. Δεν αποκλείεται, λένε, να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και για το νλόγο αυτό γίνονται διακριτικοί έλεγχοι στα βόρεια σύνορά μας. 

Τρίτο 24ωρο στην εντατική ο Αλέξανδρος Σταματιάδης - Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του 

Τον πρώτο μεγάλο σκόπελο για τη ζωή του φαίνεται ότι προσπερνάει ο επιχειρηματίας κ. Αλέξανδρος Σταματιάδης, που τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας έπειτα από μάχη με δυο πάνοπλους ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά υπέστη σοβαρότατα τραύματα στην θωρακική και κοιλιακή χώρα.

Σήμερα διανύοντας το τρίτο 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ο 52χρονος -μετά την κυριολεκτικά μάχη των γιατρών να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του- εξακολουθεί να βρίσκεται μεν σε καταστολή, αλλά ανταποκρίνεται στη θεραπεία που δέχεται.

Συμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας παραμένει νοσηλευόμενος σε σταθερή κατάσταση χωρίς να έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές, κρίνεται ιδιαίτερα θετικό. Εντούτοις, οι θεράποντες ιατροί αναμένουν να ολοκληρωθεί το κρίσιμο διάστημα των τεσσάρων 24ωρων που απαιτούνται για να γίνει μια πιο σαφής εκτίμηση για την έκβαση της μεγάλης μάχης που δίνει ο κ. Σταματιάδης.

Η ιστορίας ζωής του επιχειρηματία προκάλεσε συγκίνηση όχι μόνο στους ανθρώπους που τον γνώριζαν αλλά και στον απλό κόσμο. Ενδεικτικό της συμπαράστασης στην οικογένεια και τον βαρύτατα τραυματία είναι το γεγονός ότι στην έκκληση των οικείων του για αίμα, η ανταπόκριση ήταν τέτοια που όχι μόνο καλύφθηκαν οι ανάγκες του 52χρονου (του χορηγήθηκαν συνολικά 30 φιάλες αίματος), αλλά σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος αποθηκεύτηκε στο τμήμα αιμοδοσίας του «Γ. Γεννηματάς» για μελλοντική χρήση από όποιον το έχει ανάγκη.

Είχαν κλείσει και το αστυνομικό τμήμα δίπλα από το σπίτι του επιχειρηματία 

Την ίδια ώρα, στο έλεος των κακοποιών ήταν η γειτονιά του άτυχου επιχειρηματία καθώς από πέρυσι το καλοκαίρι είχε μπει λουκέτο τόσο στον αστυνομικό σταθμό που ήταν σχεδόν δίπλα στο σπίτι του, όσο και στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας που απείχε περίπου δυο χιλιόμετρα.

Τα λουκέτα είχαν μπει στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των αστυνομικών τμημάτων στον Δήμο Κηφισιάς, κάτι που είχε δημιουργήσει ιδιαίτερο προβληματισμό στους κατοίκους σε ότι αφορά θέματα ασφάλειας. 

Η κατάργηση - συγχώνευση 258 αστυνομικών σταθμών και τμημάτων ανά την επικράτεια πραγματοποιήθηκε βάση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Το νέο οργανόγραμμα προέβλεπε ότι ο αριθμός των αστυνομικών υπηρεσιών από 1.206 που ήταν μέχρι πρότινος θα περιοριζόταν σε 948 με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την κατάργηση υποστελεχωμένων αστυνομικών σταθμών σε όλη τη χώρα. 

Για την Αττική προβλεπόταν ότι από 240 θα έμεναν ανοιχτά τα 188 και πως μεταξύ των οποίων θα συγχωνεύονταν τα Αστυνομικά Τμήματα Νέας Ερυθραίας – Κηφισιάς. 

Ο Δήμος Κηφισιάς είχε αντιτεθεί στις συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων και με ομόφωνη απόφαση - ψήφισμα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ., το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ζητήσει τη διατήρηση της προηγούμενης κατάστασης σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών τμημάτων και σταθμών της πόλης, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, την παγίωση των αυξημένων διελεύσεων της ομάδας ΔΙΑΣ, την επέκταση των ευέλικτων πεζών περιπολιών σε Ν. Ερυθραία και Εκάλη και τη μετατροπή της φύλαξης των στόχων σε ταυτόχρονη ευρύτερη επιτήρηση της περιοχής.

Τελικά τόσο οι αστυνομικοί σταθμοί όσο και τα αστυνομικά τμήματα έκλεισαν προσφέροντας ελεύθερο πεδίο στα κακοποιά στοιχεία για να δράσουν ανενόχλητα, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες που με το δίκιο τους ένοιωθαν και νοιώθουν απροστάτευτοι.

Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Ασφάλεια πολιτών και περιουσιών - Συζήτηση και προτάσεις για θέματα Ασφάλειας του Δήμου Κηφισιάς», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, είχε αποκαλύψει τη «λειψανδρία» της ΕΛ.ΑΣ. στον Δήμο Κηφισιάς, καθότι η φύλαξη πλήθους στόχων (υπουργοί, βουλευτές, δικαστές, επιχειρηματίες, κ.α.) επί 24ώρου βάσεως, απασχολεί περισσότερο του 50% των αστυνομικών δυνάμεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.