Μπεκίρ Μποσντάγ: «Η ΜΙΤ απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες» - Ανησυχία στην Ελλάδα για τουρκικό «Κόνδορα» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Μπεκίρ Μποσντάγ: «Η ΜΙΤ απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες» - Ανησυχία στην Ελλάδα για τουρκικό «Κόνδορα»


Η απαγωγή στο Κόσοβο έξι ατόμων από την ΜΙΤ δεν ήταν η μοναδική δράση των τουρκικών υπηρεσιών καθώς πριν από λίγο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του είπε πως οι Τούρκοι πράκτορες απήγαγαν ως τώρα 80 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες!

Πρόσθεσε επίσης ο Μπεκίρ Μποσντάγ ότι οι επιχειρήσεις των Τούρκων πρακτόρων «στην αλλοδαπή» θα συνεχιστούν.

«Στόχος είναι οι γκιουλενιστές»

Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον διάχυτη ανησυχία για τους 8 φυγάδες Τούρκους πραξικοπηματίες οι οποίοι βάση νόμου θα πρέπει να αποφυλακιστούν στις 8 Απριλίου διότι υπάρχει παρέλευση του 18μήνου

Όσο κρατούνται στις φυλακές είναι ασφαλείς από την ΜΙΤ. Εκτός των φυλακών μπορούν να απαχθούν ή ακόμα και να δολοφονηθούν.

Δικαιολογημένα ανησυχούν οι Αρχές καθώς μια τουρκική επιχείρηση στην Ελλάδα θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για την εικόνα της χώρας.

Η επιχείρηση των Τούρκων σε όλο τον κόσμο για ανεύρεση «γκιουλενιστών» θυμίζει ένα είδος τουρκικού «Κόνδωρα»

Για όσους δεν θυμούνται:

Η επιχείρηση «Κόνδωρ» έλαβε χώρα στη δεκαετία του '70, με βάση αυτή την επιχείρηση, οι στρατιωτικές δικτατορίες εκείνης της εποχής αντάλλαζαν έγγραφα και αιχμαλώτους, καθιερώνοντας μια στενή συνεργασία μεταξύ των μυστικών τους υπηρεσιών που τους επέτρεπε ακόμα και να σχεδιάζουν και να εκτελούν από κοινού, στη μία ή την άλλη χώρα, φοβερά εγκλήματα σε βάρος στελεχών της αντιπολίτευσης.

Η εμφάνιση της Επιχείρησης «Κόνδωρ» μπορεί να τοποθετηθεί λίγο μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Πινοτσέτ στη Χιλή που έριξε την κυβέρνηση της «Λαϊκής Ενότητας» του Σαλβαδόρ Αλιέντε.

Στις 14 του Ιούλη του 1974, η στρατιωτική χούντα στη Χιλή ενέκρινε το διάταγμα αρ. 521, με βάση το οποίο ενώθηκαν όλες οι μυστικές υπηρεσίες του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και της πολιτικής Αστυνομίας, δημιουργώντας τη DINA. Λίγο καιρό μετά αυτή προχώρησε σε μυστικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με σκοπό την παρακολούθηση και την καταδίωξη των Χιλιανών πολιτικών προσφύγων.

Τώρα οι Τούρκοι φαίνεται πως έχουν εξαπολύσει μια παρόμοια επιχείρηση προς ανεύρεση των φυγάδων πραξικοπηματιών αλλά και όσων θεωρούν ότι αποτελούν βασικά μέλη του «Τάγματος Γκιουλέν».

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.