Πλεόνασμα-μαμούθ: Πανηγυρίζουν οι τοκογλύφοι για την κατάρρευση της ελληνικής μεσαίας τάξης - Νέα μέτρα ζητά το ΔΝΤ (ΒΙΝΤΕΟ) - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Πλεόνασμα-μαμούθ: Πανηγυρίζουν οι τοκογλύφοι για την κατάρρευση της ελληνικής μεσαίας τάξης - Νέα μέτρα ζητά το ΔΝΤ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η υπερφορολόγηση και οι υψηλές φορολογικές εισφορές οδήγησαν στη δημιουργία ενός πρωτογενούς πλεονάσματος μαμούθ το οποίο ανήλθε για το 2017 στο 4%, σύμφωνα και με την Εurostat, με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει.

Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που χρειαζόταν να πετύχει η Ελλάδα (1,75% του ΑΕΠ) και στέρησε από την πραγματική οικονομία σημαντικά κεφάλαια!

Αντί δηλαδή να δοθεί το πλεόνασμα στην αγορά, η οποία κινείται με βραδείς ρυθμούς, δίνεται μάλλον σε δαπάνες του Δημοσίου και ενδεχόμενα σε μισθούς διορισμένων, συρρικνώνοντας ταυτόχρονα τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Μάλιστα, τα υψηλά πλεονάσματα θα παραμείνουν και το τρέχον έτος, δεδομένου ότι οι φόροι παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, όπως επίσης και οι ασφαλιστικές εισφορές.


Επιπλέον, το υπερπλεόνασμα όχι μόνον δεν στάθηκε "ανάχωμα" στις πιέσεις των δανειστών, αλλά τελικώς κατάφερε να ανοίξει την όρεξή τους και για διπλάσια μέτρα το 2019, κάνοντας τους παγκόσμιους τοκογλύφους να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Ενώ όμως έως το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ακολουθούσαν την «γραμμή» (εντός και εκτός συνόρων) πως πρέπει να μειωθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και πως ήταν αδύνατον να επιτευχθούν υψηλά πλεονάσματα από κατεστραμμένη χώρα, πλέον η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή πέτυχε υπερδιπλάσιο πλεόνασμα κι από όσο απαιτούσε το Μνημόνιο, ενώ δεσμεύεται και ότι θα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια!!!

Ζήτω η αριστερόστροφη λογική των υψηλών φόρων που κατακρημνίζει την μεσαία τάξη!

Προκειμένου να πετύχει η κυβέρνηση τους στόχους της, υπέβαλε το 2017 την χώρα σε …τριπλάσια λιτότητα από όση είχε συμφωνηθεί!!

Και αυτό γιατί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου είχε συσσωρευθεί πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 5% αντί 1,75% του ΑΕΠ ή –σε απόλυτους αριθμούς- 8,75 δισεκατομμυρίων ευρώ, αντί μόλις 3 δισ. ευρώ! Μόνον τις τελευταίες μέρες του 2017 επέστρεψε σαν «κοινωνικό μέρισμα» περί τα 1,25 δισ. ευρώ (0,7% του ΑΕΠ), εκ των οποίων μεγάλο μέρος ήταν παράνομες κρατήσεις εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους!

Άρα πέραν της υπέρογκης φορολογία, γίνονται και παράνομες κρατήσεις, με σκοπό να επιτευχθεί το υπερπλεόνασμα.

Τα σχόλια δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.