Δραματική ομιλία του Α/ΓΕΝ Ν.Τσούνη σε αξιωματικούς του ΠΝ: «Μην περιμένετε τίποτα - Θα πολεμήσουμε με ότι έχουμε» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Δραματική ομιλία του Α/ΓΕΝ Ν.Τσούνη σε αξιωματικούς του ΠΝ: «Μην περιμένετε τίποτα - Θα πολεμήσουμε με ότι έχουμε»


Με μια ομιλία από αυτές που δεν συνηθίζονται απευθύνθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης στις 29 του περασμένου Μαρτίου, στους κατώτερους αξιωματικούς στη Σχολή Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ).

Μια ομιλία της οποίας ορισμένα στοιχεία μόλις τώρα διέρρευσαν και το περιεχόμενό της μπορεί να χαρακτηριστεί ως "δραματικό".

Επίσημα σκοπός της ομιλίας του Αρχηγού ΓΕΝ ήταν "η ενημέρωση των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για την παρούσα κατάσταση, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΠΝ και τις δράσεις που αναλαμβάνονται, όπως επίσης και η αμφίδρομη επικοινωνία με το προσωπικό".

Τι είπε ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, στα στελέχη που αποτελούν την «ραχοκοκκαλιά» του Κλάδου; Κατ'αρχήν ήταν μια ειλικρινής ομιλία.

Δεν ωραιοποίησε καταστάσεις, δεν υποσχέθηκε βελτίωση συνθηκών, αναβάθμιση η απόκτηση νέων μέσων, ούτε προσποιήθηκε ότι "Ολα θα φτιάξουν"

Το εντελώς αντίθετο: Τονίζοντας μία-μία τις λέξεις, όπως μας μετέφεραν παρόντες αξιωματικοί του ΠΝ, είπε με απλά λόγια ότι «Κυρίες και κύριοι η κατάσταση των μέσων που διαθέτουμε (σ.σ.: εννοεί τον όπλων του ΠΝ) μπορεί να μην είναι η ιδανική ή αυτή που θα θέλαμε, αλλά με αυτά που έχουμε, με αυτά θα πολεμήσουμε. Μην περιμένετε τίποτα το νέο, τίποτε το καινούργιο στα χρόνια που έρχονται. Εσείς θα κάνετε την διαφορά".

Αναφερόμενος στην έλλειψη κατώτερων στελεχών (λόγω μιας σειράς αιτίων με βασική την μη πρόσληψη ΕΠΟΠ και την αλματώδη βαθμολογική ανέλιξη λόγω της υπάρχουσας νομοθεσία, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε κατώτερα στελέχη στο ΠΝ), είπε στους αξιωματικούς:

«Μην περιμένετε να κάνει κάποιος άλλος την δουλειά μέσα στο πλοίο όταν δεν υπάρχει αυτός ο άλλος. Εσείς είστε το πλοίο.
Εσείς θα εργαστείτε και θα εκπληρώσετε όλο το φάσμα των αναγκών που έχει ανάγκη για να κινηθεί, να επιχειρήσει και να προστατέψει την χώρα το πλοίο σας. Θα κάνετε όλοι, όλες τις εργασίες που υπαγορεύει η ανάγκη εκτέλεσης της αποστολής.
Δεν υπάρχουν βαθμοί, παρά μόνον για την τήρηση της πειθαρχίας και της ιεραρχίας, όταν οι ανάγκες απαιτούν όλοι να κάνουν τα πάντα.
Ολοι θα κάνουν ότι χρειαστεί για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, χωρίς διακρίσεις σε ότι αφορά το είδος των καθηκόντων τους.
Μην περιμένετε τίποτα από κανέναν.
Μόνοι σας θα αναζητήσετε και μόνοι σας θα βρείτε τη λύση».

Νομίζουμε ότι αποτελεί την πιο ειλικρινή ανάλογη τοποθέτηση που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.