Γιατί δεν είναι τυχαία η προσωρινή «εξαφάνιση» των Τούρκων από το Αιγαίο - UNPOLITICAL

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Γιατί δεν είναι τυχαία η προσωρινή «εξαφάνιση» των Τούρκων από το Αιγαίο


Αμέσως μετά από την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο, οι Τούρκοι έγιναν πολύ προσεκτικοί όχι μόνο στον Έβρο όπου λογικά θα ανησυχούσαν για τη πιθανή σύλληψη δικών τους στρατιωτικών ως “αντίποινα”, αλλά και στο Αιγαίο.

Μετά και από την ανακοίνωση της προκήρυξης των εκλογών από τον Ερντογάν, οι Τούρκοι έχουν “εξαφανιστεί” από το Αιγαίο και η παρουσία της τους γίνεται αισθητή μόνο από τις πτήσεις των αεροσκαφών ηλικετρονικού πολέμου CN-235 που εκτελούν πτήσεις με “νατοϊκό μανδύα” και “γράφουν” παραβιάσεις. Ακόμη και η παρουσία των μαχητικών τους αεροσκαφών δεν είναι αυτή που ήταν…

Η “εξαφάνιση” των Τούρκων δεν είναι τυχαία και σίγουρα είναι προσωρινή. Οι Τούρκοι “πάνε πάντα στα σίγουρα” και μέχρι τις 24 Ιουνίου και τις εκλογές, το καθεστώς Ερντογάν δεν θέλει να συμβεί κάτι απρόοπτο και δυσάρεστο. Οι Τούρκοι “γαβγίζουν” αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν σκοπό μέχρι τις εκλογές να “δαγκώσουν”…

Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι θα ηρεμήσουμε…Είναι προφανές ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ψηλά στην ατζέντα του καθεστώτος Ερντογάν σ΄ όλη τη προεκλογική περίοδο, με δηλώσεις και επικοινωνιακές “επιθέσεις”, όπως αυτή που είχαμε προχθές με τις φωτογραφίες των στρατιωτικών μας να μεταφέρονται από τη φυλακή στα δικαστήρια. Θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες “επιθέσεις”.

Η Τουρκία αναμένεται να κάνει επίδειξη δύναμης από Δευτέρα με την άσκηση EFES το σενάριο της οποίας είναι η απόβαση σε νησί του Αιγαίου. Θα δώσει μεγάλη δημοσιότητα στην άσκηση.

Δεν πρέπει ούτε να εφησυχάσουμε, ούτε να πιστέψουμε πως η ένταση με τη Τουρκία θα σταματήσει. Αντιθέτως θα πρέπει να κερδίσουμε κάθε μέρα φαινομενικής ηρεμίας για να προετοιμαστούμε για όσα πιθανότατα θα ακολουθήσουν στο δρόμο προς τις τουρκικές εκλογές αλλά και μετά απ΄ αυτές. Για να γίνει αυτή η προετοιμασία σωστά δεν χρειάζονται πολλά, αλλά απαιτείται σίγουρα “εθνική συνεννόηση” και λίγα λόγια. 

Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν αρκεί να δηλώνουν ότι στα εθνικά θέματα υπάρχει κοινό μέτωπο. Πρέπει και να το αποδείξουν. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι είμαστε ακόμη στο επίπεδο των δηλώσεων και ότι οι προτεραιότητες των πρωταγωνιστών της πολιτικής μας παράστασης είναι περισσότερο “προσωπικές” παρά “εθνικές”. 

Κουραστικά ίσως θα επαναλάβουμε ότι η ατζέντα των κομματικών μαχών δεν είναι δυνατόν να περιλαμβάνει οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει με την Εθνική Άμυνα και τον εξοπλισμό των ΕΔ, για τον οποίο υπάρχουν ευκαιρίες. Ας συνεννοηθούν , ας μιλήσουν και κυρίως ας δράσουν όλοι μαζί, χωρίς φανφάρες και δημοσιότητα. Η “εξαφάνιση” των Τούρκων είναι προσωρινή και είναι θέμα λίγων εβδομάδων να επαναφέρουν το κλίμα έντασης σε Αιγαίο, Έβρο και Κύπρο.

πηγή: militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.