Προς όλους τους γονείς: Μία νέα κοινωνική τάξη «γεννιέται» στα ελληνικά σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ) - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Προς όλους τους γονείς: Μία νέα κοινωνική τάξη «γεννιέται» στα ελληνικά σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)


Τέσσερα διαφορετικά «ψαλίδια», που φτάνουν και το 30%, και ένα μαξιλαράκι για λίγους έρχονται στις συντάξεις 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων, παλαιών και νέων. Oλα προβλέπονται να εφαρμοστούν από τις συντάξεις Ιανουαρίου 2019, δηλαδή με την πληρωμή που θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.

Οι μειώσεις βαφτίστηκαν «επανυπολογισμός συντάξεων» και «κατάργηση προσωπικής διαφοράς» βάσει νομοθετικής διάταξης που ψήφισε «προκαταβολικά» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Λόγω της υπερφορολόγησης τα αφεντικά», τα οποία εχθρεύεται η κυβέρνηση, βάσει παλιότερων δηλώσεων, μειώνουν τους μισθούς, καθώς τα χρήματα που παράγει η εταιρεία καταλήγουν στα χέρια του Κράτους και όχι στους υπαλλήλους, οι οποίοι με την σειρά τους θα τα προωθούσαν στην αγορά και έτσι το χρήμα θα κινείτο.

Στόχος της κυβέρνησης η σύσταση μιας πειθαρχημένης εργατικής τάξης, η οποία επιδιώκει να αντικαταστήσει την μεσαία τάξη, κατά τα αριστερά πρότυπα.

Τι σημαίνει πειθαρχημένη; Δεν θα έχει απαιτήσεις σε μισθούς και συντάξεις και θα είναι ευχαριστημένη με τα λίγα, τα οποία θα δίνονται με την μορφή επιδομάτων.

Μια εργατική τάξη, η οποία θα είναι εξαρτημένη από την οικονομική ελίτ του Κράτους ακόμα και για ένα πιάτο φαΐ, άρα θα την στηρίζει.

Η εν λόγω νοοτροπία πρέπει να περάσει από την μικρή κιόλας ηλικία στους υπηκόους!

Ως εκ τούτου, τα σχολεία προσφέρουν σχολικά γεύματα σε περιοχές, όπου παρατηρείται αυξανόμενη φτώχεια χάρη στις πολιτικές της κυβέρνησης. Κατά αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά πως το Κράτος είναι αυτό που ταΐζει.

Η Αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανέφερε μετά από ερώτηση που της έγινε στην Βουλή:

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών και στοχεύει, αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.

Κατά την πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος (Απρίλιος-Ιούνιος 2017) καλύφθηκαν 60 σχολικές μονάδες με μαθητές δήμων του Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και την αποβιομηχάνιση με συνέπεια την υψηλή ανεργία και την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων. Στην παρούσα φάση, υλοποιείται από το Υπουργείο μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, πρόγραμμα σίτισης για την κάλυψη 130.000 μαθητών σε 750 σχολεία της επικράτειας.

(…)

Με βάση το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου μας, το 2019 αναμένεται να ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του προγράμματος, για την κάλυψη τουλάχιστον πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) μαθητών.

Στόχος λοιπόν είναι το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Όλοι οι μαθητές να έχουν ως προτεραιότητα την σίτιση από το Κράτος και όχι την πνευματική και δημιουργική μόρφωση, την οποία προσφέρει διαχρονικά η Ελληνική Παιδεία.

Μια «νέα πειθαρχημένη εργατική τάξη» γεννιέται στα σχολεία όλης της χώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.