Μέλη του ΚΚΕ αλλά ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Μέλη του ΚΚΕ αλλά ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Φωτογραφία του Kanellos Dodos.

Φωτογραφία ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ στην περιοχή των Σκοπίων το 1947 η οποία εμφανίζει ομάδα ανθελλήνων και προδοτών, όλοι μέλη του ΚΚΕ, οι οποίοι είχαν αρχικά αυτομολήσει ομαδικά από τις Μονάδες όπου υπηρετούσαν στο Αλβανικό Μέτωπο κατά την περίοδο 1940-1941 στο εσωτερικό της Αλβανίας, και οι οποίοι ήταν και μέλη του Βουλγαρικού Κομιτάτου. 

Στην συνέχεια το 1942 πολέμησαν μέσα από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, όπου μετά την συνθήκη της Βάρκιζας δεν παρέμειναν στην Ελλάδα για ευόητους λόγους αλλά και πάλι οι εικονιζόμενοι βρήκαν άσυλο στην Γιουγκοσλαβία. 

Με την έναρξη του συμμοριτοπολέμου εντάχθηκαν όλοι μαζί και πάλι στον ‘’Δ.Σ.Ε.’’, όπου η τύχη όλων μετά αγνοείτε, πλην του εικονιζόμενου στο κέντρο της φωτογραφίας του συμμορίτη Κοροβέση ο οποίος φοράει στολή απόφοιτου του Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας όπου και εκεί έλαβε ειδική εκπαίδευση προκειμένου να πολεμήσει κατά της Ελλάδος, και η όλη αυτή ιστορία ξεδιπλώθηκε όταν η εν λόγω φωτογραφία με το ημερολόγιο βρέθηκαν πάνω στον Κοροβέση όταν αυτός σκοτώθηκε το 1948 στην Μάχη της Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.