Ερώτηση του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής για την χθεσινή βεβήλωση του Άγνωστου Στρατιώτη. - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Ερώτηση του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής για την χθεσινή βεβήλωση του Άγνωστου Στρατιώτη.

Φωτογραφία του Giorgos Spyropoulos.

Θέμα: « Απαράδεκτη βεβήλωση του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη» 

Στην χθεσινή (25/4/2018) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΔΕΗ που κατέληξε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, η οποία έλαβε χώρα με την παρουσία μάλιστα αρκετών πολιτικών, σημειώθηκαν απαράδεκτες εικόνες βεβήλωσης του Ιερού χώρου πέριξ του Μνημείου αλλά και του ίδιου του κενοταφίου. 

Χαρακτηριστική, εκτός από την ρίψη ποσότητας λιγνίτη ήταν η ονειδιστική και βέβηλη πράξη ενός ιερόσυλου «εργατοπατέρα» από τους πολλούς που σιτίζονται με χρήματα του Ελληνικού λαού, να «ξεκουράζει» το πόδι του πάνω στο κενοτάφιο, πατώντας το επιδεικτικά με το παπούτσι του, εν πλήρη αδιαφορία όλων των παρισταμένων, δηλαδή διαδηλωτών, Προεδρικής φρουράς και αστυνομικής δύναμης, όπως αποδεικνύεται από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Ο ευτελισμός κάθε ιερού και οσίου στο όνομα της «δημοκρατίας», από μερικούς ανεγκέφαλους γραφικούς, αντιμετωπίζεται δυστυχώς με ανοχή και αδιαφορία ακόμα και από τους κρατικούς υπαλλήλους που έχουν ταχθεί για την προστασία του συνόλου από αντικοινωνικές συμπεριφορές. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1) Υπήρχε ή όχι αστυνομική δύναμη στην περιοχή και ποιος ήταν ο επικεφαλής της; 
2) Φυλασσόταν ο χώρος από δυνάμεις της ΕΛΑΣ για την αποτροπή επεισοδίων ή την εισβολή των διαδηλωτών στη Βουλή; Γιατί δεν δόθηκε διαταγή για την σύλληψη ή την απομάκρυνση του εργατοπατέρα που βεβήλωσε με απαξιωτικό τρόπο το Μνημείο; Θα ελεγχθούν για την αδιαφορία τους τα όργανα της τάξης; 
3) Η στρατιωτική φρουρά που είναι επιφορτισμένη για την προστασία του χώρου του Αγνώστου Στρατιώτη φέρει ευθύνη για τις απαράδεκτες εικόνες; Ποιες είναι οι εντολές της σε περιπτώσεις επιθέσεων ή βεβήλωσης του μνημείου και γιατί δεν εφαρμόστηκαν; Θα ελεγχθούν πειθαρχικά οι υπεύθυνοι; 

Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
Λαϊκού Συνδέσμου
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.