Πήξαμε στους τουρκολάγνους: Ο Δήμος Δράμας καλεί τους Τούρκους να επισκεφθούν την πόλη για να δουν το σπίτι του Δράμαλη! - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Πήξαμε στους τουρκολάγνους: Ο Δήμος Δράμας καλεί τους Τούρκους να επισκεφθούν την πόλη για να δουν το σπίτι του Δράμαλη!

Δείτε για ποιον λόγο ο Δήμος Δράμας καλεί στην πόλη τους Τούρκους τουρίστες!

Η πρόσκληση εντάσσεται στην τουριστική πολιτική του δήμου που έχει στόχο την τουρκική αγορά – Στην απόφαση αναφέρονται στην άνθιση της περιοχής επί οθωμανικής αυτοκρατορίας 

Την ώρα ακριβώς που οι Τούρκοι αμφισβητούν ανοιχτά την εθνική μας κυριαρχία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί ευθέως τους Ελληνες επικαλούμενος τις ελληνοτουρκικές μάχες του παρελθόντος, κάποιοι στην ακριτική Δράμα οραματίζονται ορδές τουριστών από τη γείτονα χώρα για να θαυμάσουν την κατοικία του Δράμαλη, που κατέσφαξε τους προγόνους μας! Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αναφέρονται τέτοιες μέρες στην άνθηση της μακεδονικής γης επί οθωμανικής αυτοκρατορίας! 

Μόνο προβληματισμό προκαλεί η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας με την οποία εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης τουριστικής προβολής του δήμου
για την τρέχουσα χρονιά. Τα πρακτικά δε, της συνεδρίασης αυτής αποτελούν πραγματικό μνημείο ελαφρότητας αναφορικά με τον τρόπο που κάποιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες προσεγγίζουν ζητήματα, που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων, σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη καμπή τους. 

Τι αναφέρει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
Όπως αναφέρεται στην χθεσινή απόφαση, «η περιοχή της Δράμας ήταν υπό την οθωμανική αυτοκρατορία για περίπου 500 χρόνια και τα τελευταία χρόνια της περιόδου αυτής αποτέλεσε διοικητικό κέντρο. Η άνθηση του εμπορίου του καπνού, ο σιδηρόδρομος και η καθημερινή επαφή με τις πόλεις της κεντρικής Ευρώπης δημιούργησαν μια διαφορετική Δράμα προς το τέλος του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου». Μετά την ευεργετική επιρροή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως αυτή καταγράφεται από τους υπεύθυνους του δήμου Δράμας, σημειώνεται: «Σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελούν και τα Οθωμανικά Μνημεία της πόλης (Τεμένη, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Ορφανοτροφείο, Οικία Δράμαλη). Τα Μνημεία αυτά, όπως και η ιστορία του «Γεφυριού της Δράμας» και του ληστή Χασάν, που φαντάζει ως Μύθος, έγινε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τραγούδι στη γείτονα χώρα Τουρκία, μπορούν να φέρουν χιλιάδες Τούρκους επισκέπτες στην πόλη». Για την ιστορία, ο Μαχμούτ Αλή Πασάς Δράμαλης τέθηκε επικεφαλής της τουρκικής στρατιάς των 30.000 αντρών που κατευθύνθηκαν το 1822 στην Πελοπόννησο προκειμένου να καταπνίξουν της Ελληνική Επανάσταση. Γεννημένος το 1780 στην Δράμα, σε ηλικία 40 ετών και ως διοικητής Λάρισας αντιμετώπισε την εξέγερση των Ελλήνων στα Αγραφα και στο Πήλιο πριν κατακάψει τη Θήβα τον Ιούλιο του 1822, καταλάβει την Αττική, την Κόρινθο και το Άργος λίγες μέρες αργότερα και τελικώς αποδεκατιστεί στα Δερβενάκια από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Όσο για τον Τούρκο λήσταρχο Ντεμπερλί Χασάν έγινε τραγούδι στην Τουρκία για τη δράση του να βοηθά αναξιοπαθούντες ομοεθνείς τους.

Σε κάθε περίπτωση, η τουριστική πολιτική του δήμου Δράμας με στόχο την τουρκική αγορά στηρίζεται, όπως τονίζεται, στη σύσφιξη των σχέσεων «ανταλλαγέντων Τούρκων απογόνων με τους τόπους των προγόνων τους» με το εξής σκεπτικό: «Η νέα οικονομική πραγματικότητα στην Τουρκία διαμόρφωσε μια μεσαία τάξη που επιζητεί την κατανάλωση, τα ταξίδια, την αναζήτηση προορισμών. Ήδη, ο Δήμος Δράμας με πρωτοβουλία της Π.Ε Δράμας προέβησαν σε κοινές δράσεις με Δήμο της Κωνσταντινούπολης, που κατοικείται κυρίως από απογόνους Τούρκων ανταλλαγέντων από περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και άλλους νομούς της Μακεδονίας, οι οποίοι επιθυμούν σύσφιξη των σχέσεων τους με τους τόπους που κατοικούσαν μέχρι το 1923 οι πρόγονοι τους. Με τις απαραίτητες ενέργειες μπορούμε να γίνουμε ελκυστικός προορισμός για τους γείτονές μας. Η Δημοτική Αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση».


Μανόλης Γαλάνης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.