Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Μαντέλη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος -Χρησιμοποίησε τα λεφτά για τις σπουδές του γιου του - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Μαντέλη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος -Χρησιμοποίησε τα λεφτά για τις σπουδές του γιου του

Αποτέλεσμα εικόνας για μΑΝΤΕΛΗς ΠΑΣΟΚ

Την ενοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, ζήτησε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Κατηγορία που του απαγγέλθηκε μετά τον εντοπισμό 450.000 γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε ως δώρο από τα μαύρα ταμεία της Siemens για την υπογραφή της σύμβασης 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν προϊόν προεκλογικής χορηγίας, όπως είχε υποστηρίξει απολογούμενος ο Τάσος Μαντέλης. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι εκλογές απείχαν ενάμισι χρόνο από την αποστολή του εμβάσματος και πως δεν δαπανήθηκαν για τις εκλογές, αλλά για τις σπουδές του γιου του σε ξένο πανεπιστήμιο.

«Και οι δύο καταθέσεις έγιναν εκτός προεκλογικού αγώνα. Και οι δύο ήταν παράνομες, γιατί απαγορεύεται η χρηματοδότηση από εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με το δημόσιο. Ήταν επίσης παράνομες γιατί η χρηματοδότηση από ένα νομικό πρόσωπο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 3.000 €. Τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό του υπουργού υπερέβαιναν κατά 2 φορές το προεκλογικό κονδύλι για έναν υποψήφιο της Β' Αθηνών, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών»

Για τον εισαγγελέα, η ενέργεια του Τάσου Μαντέλη, ούτε νόμιμη, ούτε ηθική ήταν.
Συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού είναι και το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια με αναστολή. Ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.