Απόφαση «κόλαφος» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για Uber κατά της Γαλλίας - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Απόφαση «κόλαφος» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για Uber κατά της Γαλλίας


Η Γαλλία δικαιούται να κινηθεί νομικά κατά των τοπικών μάνατζερ της εφαρμογής Uber για διαχείριση παράνομης υπηρεσίας ταξί, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Τα κράτη-μέλη μπορούν να απαγορεύουν και να τιμωρούν, ως θέμα ποινικού δικαίου, την παράνομη άσκηση μεταφορικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της υπηρεσίας UberPOP, χωρίς να έχουν ενημερώσει προηγουμένως την Κομισιόν για το νομοσχέδιο», σημείωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η υπόθεση αφορούσε τη χρήση από την Uber οδηγών χωρίς άδεια, ως μέρος της υπηρεσίας UberPOP στη Γαλλία, η οποία έχει ανασταλεί.

Η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι η Γαλλία θα έπρεπε να έχει έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προτεινόμενο νόμο για τα ταξί – κάτι που δεν είχε – και γι΄αυτό, όπως έλεγε, οι κατηγορίες κατά δύο γάλλων μάνατζερ δεν ήταν έγκυρες. 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, η εθνική νομοθεσία που αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες πρέπει να κοινοποιείται εκ των προτέρων στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν στρεβλώνει την ενιαία αγορά. Το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανέφερε ότι, δεδομένου ότι η Uber προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, δεν έχει εφαρμογή η υποχρέωση κοινοποίησης εκ των προτέρων στην Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.