Τέλος το UberX στην Αθήνα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Τέλος το UberX στην Αθήνα


«Η νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα περιλαμβάνει ορισμένες προβλέψεις που έχουν αντίκτυπο στις υπηρεσίες μεταφοράς (ride-sharing services)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο blog της. και προσθέτει πως «θα πρέπει να εξεταστεί το εαν και το πώς μπορεί η εταιρεία να λειτουργήσει εντός του νέου πλαισίου» Για το λόγο αυτό αναστέλλουμε το UberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μια κατάλληλη λύση».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Uber λειτουργεί δυο υπηρεσίες στην Αθήνα: την UberX που χρησιμοποιεί ιδιώτες αδειοδοτημένους οδηγούς και την UberTAXI η οποία αξιοποιεί οδηγούς ταξί. H Uber Taxi θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ενώ η Uber X θα ανασταλλεί προσωρινά. 

Ωστόσοτα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα θα παραμείνουν, «Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα» υπογραμμίσαν τα στελέχη της στο Insider.gr και συμπλήρωσαν ότι επιδίωξή της είναι να βρεθεί λύση για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη χώρα μας, γι αυτό και παραμένει ανοιχτή για διάλογο.

Η εταιρεία που άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη το 2011 έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις, δικαστικές μάχες και απαγορεύσεις έχει πάρει μια πιο διαλλακτική στάση με την νέα της CEO Dara Khosrowshahi να αποφαίσιζει να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας σε διάφορες πόλεις προκειμένου να συμμορφωθεί με τους εκάστοτε νόμους. 

Το UberX ξεκίνησε στην Αθήνα το 2015 και περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν την εφαρμογή μέχρι σήμερα για να κλείσουν μια κούρσα. Απασχολεί 200 μικρομεσαίες εταιρείες, 1300 οδηγούς και οι ενεργοί χρήστες για το τρέχον έτος, πριν την καλοκαιρινή περίοδο έφτασαν τους 126.000.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης στην ιστοσελίδα της η εταιρεία ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα και στους χρήστες για να τους ενημέρωσει σχετικά 

Αναλυτικά το μήνυμα της Uber αναφέρει

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing.

Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, προχωράμε στην αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59 μέχρι να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι βασίζεστε στην εφαρμογή μας για να μετακινήστε με ευκολία και ασφάλεια στην Αθήνα και αυτή η είδηση ίσως έρχεται ξαφνικά. Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα.

Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία uberTAXI. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρούμε ένα τρόπο να απολαμβάνετε τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως αυτή της Uber. Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την προτίμησή σας, καθώς συντέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα. Εις το επανιδείν, Αθήνα!».

Πηγή: reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.