Το «εκρηκτικό μείγμα» που ετοιμάζεται για την Ελλάδα – Τι συμβαίνει στις ηλικίες κάτω των 24 ετών - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Το «εκρηκτικό μείγμα» που ετοιμάζεται για την Ελλάδα – Τι συμβαίνει στις ηλικίες κάτω των 24 ετών

Αποτέλεσμα εικόνας για f;oroi

Οι φόροι του ΣΥΡΙΖΑ «πνίγουν» την οικονομία!

Παρ’ όλα αυτά στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα βγει από τα Μνημόνια.

Δεν εξηγούν όμως, σε όλους μας, τι μέλλει γενέσθαι με τους 27 φόρους που έχουν ξεζουμίσει τους πάντες ή τουλάχιστον αυτούς που δουλεύουν και θρέφουν όσους κάθονται ή όσους μας έστειλε ο Ερντογάν και εμείς υποδεχτήκαμε με ανοιχτές αγκάλες.

Οι κυριότεροι φόροι στην τριετία διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, είναι:

Η αύξηση του κανονικού συντελεστή Φ.Π.Α. από το 23% στο 24%,
η μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή,
η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. που ίσχυαν στα νησιά του Αιγαίου,
η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης,
η αύξηση των συντελεστών της φορολογικής κλίμακας,
η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για το εισόδημα από ενοίκια,
η αύξηση της προκαταβολής φόρου για επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
η αύξηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρηματικών κερδών,
η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων,
η επιβολή φόρου στην συνδρομητική τηλεόραση, την σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ,
η αύξηση του φόρου στα καύσιμα,
η αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ,
η αύξηση των συντελεστών για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα,
η επιβολή ειδικού φόρου στο κρασί,
η αύξηση του ειδικού φόρου στα οινοπνευματώδη και τα τσιγάρα.

Αυτά σίγουρα πρέπει να τα έχουμε κατά νου την ώρα της κάλπης.

Μάλιστα, όπως, καιρό τώρα, διαβάζετε στο el.gr, δεν αποκλείεται στην επόμενη κυβέρνηση να έχουμε το «εκρηκτικό μείγμα» πολιτικής υψηλών φόρων Τσίπρα-Γ.Παπανδρέου.

Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια ο κορμός και το στήριγμα της ανάπτυξης της χώρας ήταν και είναι η μεσαία τάξη. Άπαξ και καταστραφεί εντελώς, τότε η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα εσωστρεφές αριστερόστροφο Κράτος, όπου μία ελίτ θα «πίνει» στην υγειά των περισσοτέρων, οι οποίοι θα ζουν ίσοι προς τα κάτω χωρίς περιθώρια προόδου και βελτίωσης, μία άμορφη μάζα, εξαρτημένη από τα επιδόματα φτώχειας της Πολιτείας.

Αυτή την στιγμή, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την χώρα, κάτι που φαίνεται να αγνοεί παντελώς η κυβέρνηση, είναι ότι πέραν της μαζικής φυγής στο εξωτερικό με το brain drain, η ηλικιακή ομάδα μέχρι 24 ετών που θα έπρεπε να είναι η πλέον παραγωγική, βρίσκεται σε τεράστια οικονομική δυσκολία, με αποτέλεσμα να αποτελούν εξαρτώμενο μέλος ενός νοικοκυριού, να ζουν με κρατικά επιδόματα ή ακόμα και με συσσίτια της πρόνοιας ή φιλανθρωπικών οργανισμών.

Άρα το πρόβλημα στην χώρα δεν είναι μόνο το υψηλό ποσοστό ανεργίας που συντηρείται σταθερά άνω του 20%, αλλά η αδυναμία πρόσβασης των νέων και πολύ νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα ένα μέρος των νυν εργαζόμενων να είναι σύντομα συνταξιούχοι, χωρίς όμως να αντικαθίστανται με νέους παραγωγικούς εργαζόμενους.

Απαιτείται εδώ και τώρα, μια κυβέρνηση, η οποία σίγουρα δεν θα είναι τέλεια, αλλά θα εφαρμόσει, σε πρώτη φάση, ΑΜΕΣΑ φοροελαφρύνσεις αν όχι κατάργηση των πρόσθετων ληστρικών φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Μειωμένοι φόροι θα δώσουν κίνητρα για επενδύσεις από την πλευρά των Ελλήνων και άρα θα προσφερθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα βγάλουν τους νέους από τον «βούρκο» της απραξίας και της εξάρτησης.

Αν και μετά τις εκλογές συνεχιστεί το ίδιο βιολί, τότε ας ετοιμαστούμε να γνωρίσουμε, μια και καλή, τι σημαίνει πραγματικά Αριστερά, ίσως με ένα πιο μοντέρνο προφίλ, όπως ήδη γνωρίζουν οι πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.