Φορολογικές δηλώσεις: 621 ευρώ επιπλέον μέσος φόρος - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Φορολογικές δηλώσεις: 621 ευρώ επιπλέον μέσος φόρος

Σχετική εικόνα

Συμπληρωματικό φόρο ύψους 38,8 εκατ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν 62.567 φορολογούμενοι, που έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα τις φορολογικές τους δηλώσεις. Ο μέσος φόρος που θα πληρώσουν ανέρχεται στα 621,67 ευρώ.

Όπως προκύπτει από την εκκαθάριση των πρώτων φορολογικών δηλώσεων στην οποία έχει προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία φέτος αναμένει να υποβληθούν περίπου 6,3 εκατ. δηλώσεις τα μηδενικά εκκαθαριστικά είναι λίγο παραπάνω από τα μισά, καθώς αφορούν στο 58,1% των φορολογούμενων που υπέβαλαν δήλωση.

Από τις υπόλοιπες το 28,54% είναι χρεωστικό και το 13,56% πιστωτικό. Αναλυτικά οι χρεωστικές δηλώσεις είναι 62.567 και το συμπληρωματικό ποσό φόρου που καλούνται να πληρώσουν ανέρχεται σε 38,8 εκατ. ευρώ και οι πιστωτικές είναι 29.287 δηλώσεις με το συνολικό ποσό επιστροφής να ανέρχεται σε 8,97 εκατ. ευρώ.

Οι μηδενικές δηλώσεις είναι 127.345. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 219.199 δηλώσεις. Παράλληλα έχουν υποβληθεί 74.400 δηλώσεις Ε2 και 12.056 δηλώσεις Ε3.

Υπενθυμίζεται ότι μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες κατοχυρώνουν το δικαίωμα έκπτωσης φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ για το 2017 μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών ή πληρωμών με πιστωτικές κάρτες που έκαναν για αγορές αγαθών και υπηρεσιών συνολικού ύψους από 10% έως και 18,75% επί του συνολικού ετήσιου, δηλωθέντος ή τεκμαρτού, εισοδήματός τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.