Πόσα χρήματα πρέπει να έχεις για να είσαι πλούσιος - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Πόσα χρήματα πρέπει να έχεις για να είσαι πλούσιος


Υπάρχουν πλούσιοι και πλούσιοι. Το μέτρο που ορίζει τους πλούσιους έχει αλλάξει δραστικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Το 1994, ο Πίτερ Χάρινγκτον, παγκόσμιος επικεφαλής της Citi Private Bank δήλωνε ότι με τρία εκατ. δολάρια κάποιος θεωρούνταν «ζάμπλουτος» για τον τραπεζικό κλάδο. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, η «πήχης των κροίσων» ανέβηκε στα 25 εκατ. δολάρια

«Το να γίνει κάποιος πλούσιος δεν είναι απλή υπόθεση», σχολιάζει ο πρόεδρος διαχείρισης πλούτου της Northern Trust, Στίβεν Φράντκιν. Κατά γενική ομολογία, πάντως, μια περιουσία άνω των 25 εκατ. δολαρίων «ανοίγει πόρτες» στην επαγγελματική διαχείριση από «μπουτίκ» εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού εύπορων ατόμων, αλλά και κλειστές εκδηλώσεις δικτύωσης, όπου οι μεγιστάνες έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους ομοίους τους.

Γεμάτη προκλησεις η ζωή των... κροίσων

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι ανά τον κόσμο ζάμπλουτοι, καθώς η διαχείριση της περιουσίας κρύβει πολλές προκλήσεις. Μετά την κρίση των ετών 2007-2008, πολλοί εύποροι ιδιώτες έστρεψαν τον ενδιαφέρον τους στη διατήρηση της περιουσίας, αντί για τη γιγάντωσή της, προκειμένου να αποφύγουν το επενδυτικό ρίσκο. Εν τω μεταξύ, ενισχύεται η εμπιστοσύνη προς τα πρόσωπα, αντί για τις εταιρείες, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλούς διαχειριστές χαρτοφυλακίων να εγκαταλείψουν την καριέρα σε κάποιον επενδυτικό κολοσσό και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους με τη δική τους εταιρεία.

Μια ακόμη πρόσκληση που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακοί επιχειρηματικοί κολοσσοί –και κατά προέκταση οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες τους– είναι η διαδοχή. Οι διαχειριστές πλούτου διαθέτουν νέες υπηρεσίες στις ισχυρές οικογένειες, όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διαδοχής, φιλανθρωπικής δράσης κ.α.

Καθώς οι πελάτες τους γερνούν, με τα ¾ των πλουσιότερων πελατών να ξεπερνούν τα 60, οι διαχειριστές περιουσίας προσπαθούν να χτίσουν ισχυρούς δεσμούς με τις νέες γενιές των εκατομμυριούχων. Για να κάνουν τους διαδόχους να νιώσουν πιο άνετα, οι εταιρείες αυτές έχουν προσαρμόσει κατάλληλα τους χρόνους, ακόμη και την επίπλωσή τους. Η εταιρεία Ascent, μάλιστα, διαθέτει και «οικογενειακό δωμάτιο» για τις μπέιμπι σίτερ των νεαρών εκατομμυριούχων πελατών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.