Ενώπιον του εισαγγελέα ο Τούρκος που εισέβαλε με το τρακτέρ του στο ελληνικό έδαφος - Μετά το δικαστήριο θα αφεθεί ελεύθερος - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Τούρκος που εισέβαλε με το τρακτέρ του στο ελληνικό έδαφος - Μετά το δικαστήριο θα αφεθεί ελεύθερος

tourkos-evros

Θα αφεθεί σύντομα ελεύθερος και θα επιστραφεί στη Τουρκία ο υπάλληλος του δήμου της Αδριανούπολης Μούσα Αλερίκ, ο οποίος εισχώρησε με έναν γεωργικό ανελκυστήρα (τρακτέρ) εντός του ελληνικού εδάφους στις Καστανιές και συνελήφθη για παράνομη είσοδο την Ελλάδα, ενώ θα εξεταστεί από το δικαστήριο στο οποίο θα οδηγηθεί σήμερα, αν υπέπεσε στο αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχήν, ενώ συλλαμβανόταν.

Η επιλογή της ελληνικής πλευράς, καταλήγει στην επιστροφή του μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών, σε μια προσπάθεια «διεκδίκησης» του ηθικού πλεονεκτήματος στο επίπεδο των διμερών με την Τουρκία αλλά και των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Το μήνυμα που θα επιθυμεί να στείλει η Ελλάδα στη Τουρκία είναι ότι ότι παραμένει πιστή στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης των δυο πλευρών που ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους χαρακτηρίζονταν από τον «φιλικό διακανονισμό» ακόμα και περιπτώσεων που καταφανώς ενέπιπταν στην κατηγορία της «απόπειρας διενέργειας κατασκοπείας»…

tourkos3

Κατά την άποψη της κυβέρνησης, «οποιαδήποτε άλλη επιλογή, πέραν του ότι δεν θα ταίριαζε με την εικόνα του σύγχρονου ανεκτικού δημοκρατικού ευρωπαϊκού κράτους που έχει επιχειρήσει να οικοδομήσει η Ελλάδα, θα μπορούσε να οδηγήσει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα κατευθυνόμενος προς το τελωνείο και όταν Έλληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες του έκαναν σήμα να σταματήσει, άλλαξε κατεύθυνση επιχειρώντας να περάσει μέσω γεωργικής περιοχής προς την Ελλάδα.

Επίσης κρίθηκε ότι αν επιχειρηθεί η διαπραγματευτική αξιοποίησή του με στόχο την υποβοήθηση της ελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, η ελληνική πλευρά διατρέχει κίνδυνο αφενός να αποδειχθεί στην πράξη ότι η διαπραγματευτική αξία του είναι αμελητέα, δηλαδή να αποδειχθεί ότι θεωρείται απλά «αναλώσιμος», με αποτέλεσμα η στάση των Τούρκων να μη μεταβληθεί ούτε κατ’ ελάχιστο, και αντί για καλό στην υπόθεση των δύο Ελλήνων, να γίνει κακό: να προκληθούν αντίποινα με τη σκλήρυνση των όρων κράτησής τους.

Ενώ θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ότι η παραμονή το Τούρκου στην Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής ρητορικής του Ερντογάν, με στόχο την αποκόμιση εκλογικού οφέλους, με την ηρωοποίηση ενός κατά τα άλλα «ασήμαντου» Τούρκου.

Μετά την ολοκλήρωση του δικαστηρίου και ανάλογα με την ποινή που θα του επιβληθεί, σίγουρα εξαγοράσιμη, θα επιστρέψει στη Τουρκία.

Το αν είναι σωστή η τουρκική τακτική ή όχι είναι κάτι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.