Ατζέντες «καίνε» τη μαφία των φαρμάκων - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Ατζέντες «καίνε» τη μαφία των φαρμάκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Ατζέντες «καίνε» τη μαφία των φαρμάκων

Ατζέντες, που βρέθηκαν κατά την έρευνα στο σπίτι στην Κηφισιά «καίνε» τη μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων και συνδέουν μέλη της με κυκλώματα αγοραπωλησίας αναβολικών και χαπιών για στυτική δυσλειτουργία.

Στην έρευνα που έγινε σε δύο ισόγειους χώρους στην οδό Ν. Πλαστήρα, ιδιοκτησίας του 64χρονου «αποθηκάριου» της μαφίας και του 36χρονου γιου του, αλλά και στο σπίτι του δεύτερου στην Κηφισιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 83.041 χάπια και 5.178 αμπούλες αναβολικών και διεγερτικών σκευασμάτων, όπως επίσης και τα 270 πολύτιμοι λίθοι.

Αυτό που προκάλεσε όμως το ενδιαφέρον των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ήταν οι 3 ατζέντες που βρέθηκαν στο σπίτι της Κηφισιάς και το περιεχόμενο των οποίων δημοσιοποίησε ο «Ελεύθερος Τύπος». Αυτές φαίνεται να αποτελούν ισχυρές ενδείξεις συσχέτισης των δύο δικογραφιών για την μαφία των αντικαρκινικών και το «υποκατάστημα» των αναβολικών.

Οι ατζέντες αφορούν τις χρονιές 2012, 2013 και 2015 και σε αυτές εμφανίζεται έντονα ο 50χρονος με το παρατσούκλι «μηχανόβιος», κατηγορούμενο μέλος του δεύτερου πυρήνα της μαφίας των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο «μηχανόβιος» είχε αναλάβει την προμήθεια της μαφίας με φάρμακα, εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην φαρμακαποθήκη FARMILIA στην οποία είναι ασφαλισμένος. Εκτός από τις διαπιστωμένες παραδόσεις που έχει πραγματοποιήσει προς την 57χρονη φαρμακοποιό, έχουν εντοπισθεί και συνομιλίες του ιδίου με διάφορα άτομα, σχετικά με τη παραλαβή των φαρμάκων για λογαριασμό της οργάνωσης. Σε έρευνα που έγινε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του βρέθηκαν περίπου 200 δισκία αντικαρκινικών χαπιών και 6.345 ευρώ. Εντοπίστηκαν επίσης ιδιόχειρες σημειώσεις με ονομασίες φαρμάκων, τραπεζικά έγγραφα της Ελβετικής τράπεζας «Banque Cantonale Vaudoise» και της «First Abu Dhabi Bank», που αφορούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δύο έγγραφα εταιρείας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την επωνυμία «Rainbow Consulting Limited».

Οι αστυνομικοί περιμένουν σημαντικά ευρήματα και από την έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του 36χρονου, γιου του «αποθηκάριου». Αυτός συνομιλούσε με τον «Γιώργο τον Τουμπανιάρη», που είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο, σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης αναβολικών σε αθλητές μπόντι μπίλντινγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πληροφορία από καταγγελία

Η πληροφορία για τα δύο ισόγεια διαμερίσματα της οδού Ν. Πλαστήρα στην Πεύκη, σύμφωνα με την δικογραφία, προήλθε από ανώνυμη καταγγελία στις 11 Μαΐου, η οποία ανέφερε πως εκεί ενδέχεται να αποθηκεύει αντικαρκινικά φάρμακα ο 64χρονος «αποθηκάριος» της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 64χρονος διέδιδε στους γνωστούς του ότι στους ότι στους συγκεκριμένους χώρους αποθήκευε αναβολικά σκευάσματα, τα οποία έφερνε από τη Γαλλία, με σκοπό τη διάθεσή τους στην Ελλάδα.

Στις έρευνες βρέθηκαν 88.219 χάπια και αμπούλες αναβολικών, όπως και χάπια στυτικής δυσλειτουργίας. Ο 36χρονος, γιος του «αποθηκάριου», είπε στους αστυνομικούς, πως μέρος των χαπιών είχε αποθηκεύσει ο ίδιος, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν στον φίλο του τον «Μάνο», που τα είχε προμηθευτεί από τον «Γιώργο τον Ψηλό» ή «Τουμπανιάρη», ο οποίος ασχολείται με αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως αυτά τα στοιχεία και προσωνύμια αντιστοιχούν σε έναν 37χρονο και έναν 33χρονο αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017, κατηγορούμενοι ως αρχηγικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες αναβολικών σκευασμάτων.


Παγοκύστες, φάρμακα και λεφτά

Στις τρεις ατζέντες, αναγράφονται σημειώσεις υπενθύμισης με καταγεγραμμένες ημερομηνίες δίπλα τους, ενώ μνημονεύονται φάρμακα υψηλού κόστους και σχετικές εταιρείες:

Ατζέντα 2012
 • 10/02 Pharmamed
 • 24/10 Neulasta Humira Mathbera
 • 27/10 παγοκύστες και φελιζόλ
 • 29/10 παγοκύστες και φελιζόλ
 • 10/12 παγοκύστες από αποθήκη

Ατζέντα 2013
 • 28/01 30% Euroserv+25.000 Pharmagen
 • 14/02 nexavar=3.000 Gilenia 1430 Sandostatin 30mg Gilenia 2.500
 • 25/02 Pharmamed – Pharmagen λεφτά
 • 04/03 Λεφτά GBP στην Pharmagen 50.000
 • 13/04 λεφτά Pharmagen
 • 08/04 payment pharmagen για primo 30.000
 • 23/04 Βασίλη στον Humira
 • 07/05 Βασίλης Juvedermd + υπόλοιπο για 200 Humira + φάρμακα ΟΧΙ nexavar
 • 08/05 Βασίλη υπόλοιπο 200 Humira
 • 10/05 Βασίλη υπόλοιπο + 100 Humi
 • 13/05 Βασίλη υπόλοιπο Humi
 • 15/05 Pharmagen τιμολόγιο ---- Pharen
 • 15/05 Βασίλη υπόλοιπο Humi
 • 21/05 Pharmagen
 • 30/05 Βασίλη Humira
 • 02/06 Βασίλη Humira
 • 10/06 Avlonitis πράγματα λεφτά
 • 26/06 Βασίλη Humira
 • 27/06 120 Avastin 114.000
 • 11/07 Βασίλη Humira
 • 09/09 Αυλωνίτης φάρμακα λεφτά
 • 09/09 20 Pharmagen
 • 13/09 Αυλωνίτης πράγματα
 • 23/09 Gilenya Alex-Luka
 • 17/10 Humira για ψυγείο
 • 21/10 Humira Βασίλη
 • 21/11 Vesti 15 Avastin 24 Neu 845 Lucentis 12 Neulasta 20 Vectibix

Ατζέντα 2015

Στις σημειώσεις γράφονται ονομασίες και ποσότητες αναβολικών ουσιών και ονόματα, και επανειλημμένα τα ονόματα «Τουμπανιάρης» και «Μάνος».

Υλικό από βίντεο παρακολούθησης

Στη δικογραφία για τη μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων συμπεριλήφθηκε και υλικό από δύο βίντεο παρακολούθησης, κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στο πρώτο βίντεο φαίνεται η 53χρονη νοσηλεύτρια του Λαϊκού Νοσοκομείου να προσεγγίζει αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκεται ο 59χρονος συνταξιούχος νοσηλευτής στο ίδιο νοσοκομείο. Κρατά μία τσάντα, έχει μια συνομιλία δευτερολέπτων, με τον οδηγό, στην συνέχεια κάνει τον γύρο του οχήματος, και κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως τα στιγμιότυπα είναι σε χώρο κοντά στο νοσοκομείο και ενδεχομένως η νοσηλεύτρια παραδίδει στον συνταξιούχο συνάδελφό της, αντικαρκινικά σκευάσματα που έχει κλέψει από τις δοσοληψίες των χημειοθεραπειών ασθενών. Και οι δύο έχουν προφυλακιστεί.

Στο δεύτερο βίντεο εμφανίζεται ο 27χρονος «ντελιβεράς» του κυκλώματος, ο οποίος μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών φαίνεται να διευκολύνει την μαφία, στην μεταφορά και διακίνηση των σκευασμάτων. Χρησιμοποιώντας το όχημα της εταιρείας του φθάνει έξω από το φαρμακείο της Καλλιθέας το οποίο διαχειρίζεται η 57χρονη φαρμακοποιός, μέσω του οποίου φαίνεται να γίνονται οι παράνομες εξαγωγές ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ όπως προέκυψε από τα εικονικά τιμολόγια που εντοπίστηκαν. Μένει αρκετή ώρα σε αυτό και σύμφωνα με τους αστυνομικούς, φαίνεται πως συζητούσε τις διαδικασίες παράνομης μεταφοράς και τα «μεροκάματα». Ο ίδιος δεν έχει προφυλακιστεί. Να σημειωθεί ότι από τους 21 συλληφθέντες έχουν προφυλακισθεί οι 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.