Αυξάνει ραγδαία το τουρκικό στοιχείο στην Ευρώπη - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Αυξάνει ραγδαία το τουρκικό στοιχείο στην Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για τούρκοι ευρώπη

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι 5,5 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες ζουν στο εξωτερικό. Από αυτούς τα 4,6 εκατομμύρια στη Δυτική Ευρώπη.

Ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια και επομένως η τουρκική διασπορά ενδεχομένως να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αυτός είναι και ο λόγος που και τα δύο 'στρατόπεδα' (του ΄ναι' και του 'όχι') επιχείρησαν να κερδίσουν τη στήριξη των απόδημων Τούρκων σε χώρες όπως η Αυστρία, η Ολλανδία και η Γερμανία. Για παράδειγμα, οι Τούρκοι της Γερμανίας με δικαίωμα ψήφου ανέρχονται σε σχεδόν 1,4 εκατομμύριο. Με αυτό το δεδομένο, είναι δύσκολο η ψήφος των απόδημων Τούρκων να είναι μαζικά υπέρ του ΄ναι' ή μαζικά υπέρ του 'όχι'. Η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία είναι βαθιά διχασμένη ανάμεσα στους υποστηρικτές του Ερντογάν και στους επικριτές του.

Σημαντικές προσωπικότητες τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία έχουν καλέσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν 'όχι'. Αλλά το κόμμα AKP του Ερντογάν συγκέντρωσε σχεδόν το 60% των ψήφων από τους Τούρκους της Γερμανίας κατά τις τελευταίες τουρκικές εθνικές εκλογές σε σχέση με κάτι λιγότερο από 50% που συγκέντρωσε στην Τουρκία.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια είναι οι Τούρκοι της διασποράς με δικαίωμα ψήφου. Από αυτούς, τα 2,6 εκατομμύρια κατοικούν σε χώρες της ΕΕ:

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: 4.947
ΕΣΘΟΝΙΑ: 221
ΛΕΤΟΝΙΑ: 127
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: 330
ΣΟΥΗΔΙΑ: 37.857
ΠΟΛΩΝΙΑ: 3.102
ΔΑΝΙΑ: 34.139
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: 92.943
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: 1.866
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 1.430.136
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: 252.862
ΒΕΛΓΙΟ: 137.675
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: 571
ΤΣΕΧΙΑ: 1.111
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: 282
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: 137
ΓΑΛΛΙΑ: 326.375
ΚΡΟΑΤΙΑ: 128
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: 1.935
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: 6.351
ΑΥΣΤΡΙΑ: 108.561
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 7.393
ΙΤΑΛΙΑ: 14.200
ΕΛΛΑΔΑ: 10.572
ΚΥΠΡΟΣ: 104.507
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: 326
ΙΣΠΑΝΙΑ: 2.933

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.