Ενοχλήσεις από τον τουρκικό τύπο για εκδηλώσεις μνήμης σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων - UNPOLITICAL

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Ενοχλήσεις από τον τουρκικό τύπο για εκδηλώσεις μνήμης σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων


Γι αυτό εξάλλου και ασχολούνται τα ΜΜΕ της γείτονος με εκτενείς αναφορές στην παρακάτω εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Ορεστιάδα.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδας οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα ¨Από την απελευθέρωση της Θράκης στην Γενοκτονία και την Προσφυγιά¨.

Αυτήν ακριβώς την εκδήλωση δεν έχασαν χρόνο τα τουρκικά ΜΜΕ από το να την προβάλλουν ως…»προβοκατόρικη» ενέργεια η οποία ανοίγει ξανά το θέμα της «δήθεν» γενοκτονίας των Ποντίων.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά πως μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα «Birlik» την εν λόγω εκδήλωση σύμφωνα με τα tourkikanea:

Στην Ελλάδα σε κάθε πεδίο προβάλλουν σε πρώτο πλάνο την δήθεν ¨Ποντιακή Γενοκτονία¨.

Τελευταία τις προηγούμενες μέρες στην Ορεστιάδα του νομού Έβρου, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα ¨Από την απελευθέρωση της Θράκης στην Γενοκτονία και την Προσφυγιά¨, με ομιλητή τον Θεοφάνη Μαλκίδη που πάντοτε σε πρώτο πλάνο και σε διάφορα σημεία του κόσμου, θέτει στην επικαιρότητα την δήθεν ¨Ποντιακή Γενοκτονία¨.

Στην ομιλία που έκανε εκεί ο Μαλκίδης, ανέφερε πως οι Τούρκοι στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας εφάρμοσαν κατά των Ελλήνων μια ανελέητη γενοκτονία και πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.

Υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να γίνουν προσπάθειες ώστε να διατηρείται το θέμα της γενοκτονίας στην επικαιρότητα και να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου, έτσι ώστε να βρεθούν και περισσότεροι υποστηρικτές.

Ο Μαλκίδης τόνισε πως είναι ανάγκη να γίνει αγώνας σε κάθε πεδίο για την απελευθέρωση του Γιάννη Βασίλη Γιαγίλαλι και τω δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.