Ο Πολάκης διόρισε φίλο του, πωλητή λαμπτήρων, διευθυντή στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και τον έστειλαν στο "Αττικόν" για εκπαίδευση! - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Ο Πολάκης διόρισε φίλο του, πωλητή λαμπτήρων, διευθυντή στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και τον έστειλαν στο "Αττικόν" για εκπαίδευση!

nosokomeio-santorini

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αποχωρήσεις γιατρών απο το νοσοκομείο Σαντορίνης. Οι τέσσερις πρόσφατες -αλλα πιθανότατα όχι και οι τελευταίες- παραιτήσεις αφορούν δύο γενικούς χειρουργούς και δύο γυναικολόγους που έρχονται να προστεθούν στις αποχωρήσεις του νεφρολόγου και του οφθαλμιάτρου του νοσοκομείου, οι οποίοι σημειωτέον κάλυπταν μόνοι τους τις ανάγκες των αντίστοιχων τμημάτων. 

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σε σύνολο 49 οργανικών θέσεων γιατρών στο νοσοκομείο Σαντορίνης υπηρετούν μολις 21 λειτουργοί του Ιπποκράτη, με ότι συνεπάγεται αυτο για την ασφαλή κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου αλλα και την εργασιακή πίεση για τους ίδιους. Οι δε γιατροί που έχουν απομείνει εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να κάνουν επτά ή οκτώ εφημερίες το μήνα, με το ερώτημα να προκύπτει ευλόγως "πώς στελεχώνεται με ασφάλεια το Νοσοκομείο υπό αυτές τις συνθήκες;". 

"Όταν στις 15 Ιουλίου 2016 ο κ. Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το Νοσοκομείο δεσμεύτηκε ότι οι γυναίκες του νησιού θα γεννάνε στον τόπο τους, οι νεφροπαθείς θα κάνουν αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα θα γίνονται όλα τα χειρουργεία και έτσι θα σταματήσουν οι αεροδιακομιδές ασθενών. Δύο χρόνια μετα οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετα τον άλλο, καθώς ο μισθός που λαμβάνουν δεν φθάνει ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού τους. Επίσης, παραιτούνται λόγω της εργασιακής εξουθένωσης και των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας. Προσέφυγαν γι’ αυτό στην Εισαγγελία Νάξου και διερευνάται η υπόθεση" αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος. 

Συμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, και οι αεροδιακομιδές συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό. 

Επιπλέον, η Ομοσπονδία εκφράζει την έντονη ανησυχία της και για τη στελέχωση του νοσοκομείου με λοιπό προσωπικό καθώς σε δύο μήνες λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/2016. 

"Το Νοσοκομείο παραχωρήθηκε και λειτουργεί από την ΑΕΜΥ Α.Ε, μονομετοχική εταιρία του Δημοσίου. Επειδή δεν εντάσσεται στο ΑΣΕΠ και στο Δημόσιο Υπαλληλικό Δίκαιο κατάντησε ένα Νοσοκομείο ρουσφετιών και εξυπηρέτησης του Κομματικού Κράτους Σύριζα" καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Την ίδια ώρα, που το νοσοκομείο αποδεκατίζεται απο τις αποχωρήσεις προσωπικού, αρμοδίως λαμβάνονται με ταχείς ρυθμούς αποφάσεις σε ό,τι αφορά το υψηλόβαθμο διοικητικό προσωπικό του, όπως τον διορισμένο στο ΔΣ του νοσοκομείου φίλο και συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Χαράλαμπο Πανοτόπουλο, καθώς και τον διευθυντή του νοσοκομείου, κ. Γεώργιο Τσιαντή. 

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, εξασφαλίστηκε για εναν ακομη χρόνο το κατάλυμα του με παράταση του μισθωτηρίου, ενω ο δεύτερος με υπογραφή του κ. Πανοτόπουλου στάλθηκε με έξοδα του νοσηλευτικού ιδρύματος στην Αθηνα και στο νοσοκομείο "Αττικόν" για ταχύρυθμη εκπαίδευση. 


"Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε πήρε απόφαση να παρατείνει το ενοικιαστήριο του σπιτιού – έπαυλης για ένα έτος (έως Μάιο 2019) για να μένει με την άνεσή του ο κος Πανοτόπουλος στη Σαντορίνη, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας (50 εργαζόμενοι σε λίγα τετραγωνικά χώρο σε άθλιες συνθήκες) λόγω ακριβών ενοικίων και χαμηλών μισθών" καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. 


Με την ίδια σκληρή γλώσσα αναφέρεται η Ομοσπονδία και στον διευθυντή του νοσοκομείου Σαντορίνης: "ο κος Πολάκης διόρισε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης τους φίλους του που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία. Για τον Διευθυντή, που ήταν πωλητής λαμπτήρων, δίνουν χρήματα για εκπαίδευση για να τον μάθουν να κάνει το Διευθυντή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.