Πόσο "αυθόρμητες είναι οι κινητοποιήσεις "ευαίσθητων" πολιτών; - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Πόσο "αυθόρμητες είναι οι κινητοποιήσεις "ευαίσθητων" πολιτών;

Αποτέλεσμα εικόνας για Not my president

Έρευνα έδειξε ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις χρηματοδοτούν εκδηλώσεις των πολέμιων του ΑΗΣ, με αποτέλεσμα η έναρξη της λειτουργίας του αναβλήθηκε.

Παρακολουθώντας τα γεγονότα στην Ουγγαρία και Αρμενία, διαπιστώνω το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν οι δύο εκδηλώσεις: Μεγάλος αριθμός διαδηλωτών, παρά τις καθημερινές σχεδόν κινητοποιήσεις, επιμονή στο αίτημα, που επαναπροσδιορίζεται μόλις γίνεται αποδεκτό και προβάλλεται άλλο σχετικό, καθώς και επιδίωξη της ανατροπής των κυβερνήσεων που δεν είναι αρεστές στην παγκοσμιοποίηση.

Το κοινό, ενημερώνεται συνεχώς για τα αιτήματα των διαδηλωτών, αλλά ελάχιστα για τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Φυσικό είναι επομένως να αποδέχεται ότι το δίκαιο είναι με το μέρος των διαμαρτυρομένων. Αυτό συνέβη με την Σερβία, όπου το παγκόσμιο κοινό πείσθηκε πως οι κακοί Σέρβοι κακοποιούν τους καλούς Αλβανούς και Κοσοβάρους, τα ίδια και με τις αποκαλούμενες «πορτοκαλί επαναστάσεις» στη Γεωργία, Ουκρανία και αλλού, με έμμισθους διαδηλωτές από άλλες χώρες.

Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της «αραβικής άνοιξης» των Αδελφών Μουσουλμάνων, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης να αιτεί έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης [στους τζιχαντιστές, δηλαδή!] Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε ο «προοδευτικός» κόσμος τις εξεγέρσεις των αραβικών λαών, τις οποίες θεώρησε αυθόρμητες.

Πολύ γρήγορα βέβαια αποκαλύφθηκε ποιοι ήσαν οι εμπνευστές, αφού οι πράκτορες και οι μισθοφόροι τους δεν κρύφθηκαν ιδιαίτερα. Μάλιστα, μεταφέρονται από χώρας σε χώρα αποκαλύπτοντας την ιδιότητά τους.

Θα έλεγε κάποιος, ότι αυτά τα τεχνάσματα των δήθεν αυθορμήτως εξεγερμένων θα έχουν επιτυχία μόνον σε λαούς που δεν έχουν μεγάλη πρόσβαση σε πληροφορίες, ώστε να μη γνωρίζουν τι συνέβη προηγουμένως και σε άλλες χώρες όπου οι λαοί «εξεγείρονται», είτε με αιματηρό τρόπο είτε ακόμη και με συνήθεις διαδηλώσεις. Όμως, τα περιστατικά παραπλάνησης ακόμη και σε «πονηρεμένους» είναι άφθονα.

Προ καιρού αποκαλύφθηκε επίσημα, ότι ο περίφημος χάκερ «Σαμπού» των «Ανώνυμων» ήταν πράκτορας του FBI. Ακόμη και τη στιγμή που ωθούσε δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Twitter να εξεγερθούν χτυπώντας την κυβέρνηση και τις Αρχές, ο πλέον καταζητούμενος χάκερ στον κόσμο ήταν πράκτορας του FBI. Ο 28χρονος Νεοϋορκέζος Χέκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ συνεργαζόταν με το FBI ως πληροφοριοδότης από τις 7 Ιουνίου του 2011, όταν συνελήφθη για παραχάραξη πιστωτικών καρτών και προκειμένου να αποφύγει βαριά καταδίκη, κατέδιδε τους συνεργάτες του.

Φυσικά, και δεν αναρωτιούνται ούτε οι Αμερικανοί «εξεγερμένοι» κα»τά του Τραμπ, γιατί ο Σόρος, με το Ινστιτούτο «Open Society" (που υποστηρίζει τη παγκοσμιοποίηση και χρηματοδοτεί πορτοκαλί επαναστάσεις για τη δημιουργία σε όλο το κόσμο μη βιώσιμων προτεκτοράτων) χρηματοδοτεί την κίνησή τους.

Δούρειος Ίππος των κινημάτων, που πολλά μπορεί να εκκινούν με καλές προθέσεις, αλλά γρήγορα «καπελώνονται», είναι διάφορες ΜΚΟ, πάντα με τίτλους προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή του περιβάλλοντος για να δίνουν την εικόνα ευγενικής ενασχόλησης. Τα δε κίνητρα δεν είναι απαραίτητα πολιτικά, αλλά και οικονομικά. Ήμαστε μάρτυρες στην Ελλάδα κινητοποιήσεων, όπου υποχρεώθηκαν οι επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν αλλού, προς όφελος των ανταγωνιστών τους.
Για να γίνει περισσότερό αντιληπτό, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ευγενείς αναφερόμενοι σκοποί υποκρύπτουν αθέμιτα συμφέροντα, να ξαναθυμίσω το περιστατικό που συνέβη στην Ινδία. Η Αστυνομία είχε απελάσει από τη χώρα τον πολίτη της Γερμανίας Ζόντεγκ Χέρμαν, τον οποίον τα διωκτικά όργανα υποψιάστηκαν για χρηματοδότηση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον της έναρξης της λειτουργίας του ΑΗΣ «Κουντανκουλάμ», ρωσικής κατασκευής.

Οι ινδικές Αρχές παραλλήλως είχαν ανακαλέσει τις άδειες δραστηριότητας μερικών ΜΚΟ, με την υποψία για συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της κατασκευής του σταθμού. Οι εμπειρογνώμονες είναι πεπεισμένοι ότι το σκάνδαλο γύρω από τον Ατομικό Ηλεκτρικό Σταθμό «Κουντανκουλάμ» και η αναστολή της έναρξης λειτουργίας του, συμφέρει στους ανταγωνιστές της Ρωσίας.

Κυβερνητική έρευνα έδειξε ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις χρηματοδοτούν τις εκδηλώσεις των πολέμιων του ΑΗΣ, με αποτέλεσμα η έναρξη της λειτουργίας του αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι είναι πάντα ευγενή τα κίνητρα όσων εμποδίζουν την υλοποίηση μιας επένδυσης;

Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.