Έρχεται διένεξη Ισραήλ - Συρίας για αρχαία χειρόγραφα που αποδεικνύουν την ανυπαρξία του Ισραήλ στην περιοχή - UNPOLITICAL

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Έρχεται διένεξη Ισραήλ - Συρίας για αρχαία χειρόγραφα που αποδεικνύουν την ανυπαρξία του Ισραήλ στην περιοχή


Tell Aswad


ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΙΣΡΑΗΛ – ΣΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥNΑΓΩΓΗ ΤΟΥ JOBAR/ Δ Αρχαιοτήτων Συρίας: oι τρομοκράτες λεηλάτησαν αρχαιολογικούς χώρους στην Α Γούτα που ανέρχονται στην 8 χιλιετία π.Χ και στην εποχή του Λίθου. 

Έκλεψαν κομμάτια από το αρχαιότερο εύρημα του Ιουδαϊσμού παγκoσμίως την Συναγωγή του Jobar κατ΄εντολήν του Ισραήλ στο οποίο και τα διοχέτευσαν. Όμως ο συριακός στρατός βρήκε στον τόπο της Συναγωγής αρχαία χειρόγραφα που φυλάσσονται στο Εθνικό Μουσείο στη Δαμασκό.

Μετά την Παλμύρα, την Δούρα Ευρωπό / Deir Ezzor και τη Raqqa, η ιστορία της Ανατολικής Γούτα/Ghouta ανέρχεται σε πάνω από 10.000 χρόνια και θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Συρίας που στοχεύθηκαν από την τρομοκρατία. Κατά τη διάρκεια του πολέμου οι τρομοκράτες έκλεψαν πολυάριθμα αρχαιολογικά ευρήματα και έκαναν σαμποτάζ σε πολλά από αυτά που δεν μπορούσαν να μετακινήσουν.

Σε μια δήλωση στο SANA, ο Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Μουσείων Συρίας ο Mahmoud Hamoud, σημείωσε ότι μεταξύ των πιο σημαντικών αρχαιολογικών χώρων που ήταν υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών είναι : Tell Farzat,χρονολογείται από 3η χιλιετία π.Χ .που θεωρείται ως ο πιο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στη Ν Συρία και εγγράφεται στον εθνικό κατάλογο αρχαιοτήτων.

« Αυτό στοχεύθηκε από τους τρομοκράτες που έκαναν παράνομες ανασκαφές χρησιμοποιώντας βαριά οχήματα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το σαμποτάζ των περιεχομένων του » είπε.

Ανέφερε επίσης άλλους αρχαιολογικούς χώρους όπου έκαναν σαμποτάζ οι τρομοκράτες όπως το Tell Aswad που ανέρχεται στην 7η και 8η χιλιετία π. Χ, το Tell Ramad που είναι μέσα στις πρώτες ζώνες κατοικημένες από τον άνθρωπο και το Tell Ghreifa που ανέρχεται στην εποχή του Λίθου.

Ο κ.Hamoud ανέφερε ότι το τζαμί Irbine, που θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην Ghouta και είναι 200 και πλέον χρόνων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Irbine και καταστράφηκε από τους τρομοκράτες.

« Το Qalamoun διαθέτει επίσης έναν αρχαίο ναό του 3ου αι. και οι τρομοκράτες έκλεψαν πολλά από το περιεχόμενό του», σημείωσε ο Hamoud.

Όσο για τη Συναγωγή του Jobar, που είναι το αρχαιότερο ιουδαικό εύρημα στον κόσμο ο Hamoud διαβεβαίωσε ότι κατ΄εντολήν της σιωνιστικής οντότητας κάποια κομμάτια της Συναγωγής εκλάπησαν από τους τρομοκράτες στην αρχή ήδη του πολέμου κατά της Συρίας. Υπογράμμισε ότι κάποια αρχαία κομμάτια της Συναγωγής ανακαλύφθηκαν από το συριακό στρατό μετά τον καθαρισμό της ζώνης συμπεριλαμβανομένων χειρογράφων που τώρα βρίσκονται στο Εθνικό Μουσείο.

sana 28.5.18

Φωτογραφίες από τις καταστροφές στη Συναγωγή του jobar ήδη από την αρχή του πολέμου……Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.