Ζητά το facebook τις γυμνές φωτογραφίες μας; - UNPOLITICAL

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Ζητά το facebook τις γυμνές φωτογραφίες μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για φαψεββοοκ γθμνός

Πριν ακόμα κοπάσει το σκάνδαλο με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του, το facebook έρχεται να ζητήσει από τους χρήστες του να στείλουν τις «ιδιαίτερες» φωτογραφίες τους, όπως γυμνές πόζες, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της παράνομης κοινής χρήσης τους!

Μάλλον, το Facebook πραγματικά πιστεύει, ότι οι χρήστες του είναι απίστευτα ηλίθιοι! Αυτοί είναι που έκαναν διάφορα πράγματα στο παρελθόν, όπως το νέο αλγόριθμο, για να εμποδίσουν τους χριστιανικούς συντηρητικούς εκδότες ειδήσεων εγκαίρως πριν τις εκλογές του 2018 στις ΗΠΑ ή το σύστημα «Portal» που είναι πάντα σε εφαρμογή. Τώρα πια το τερμάτισαν! Πρέπει να είναι κάποιος πολύ ηλίθιος για να φορτώσει πρόθυμα γυμνές φωτογραφίες του, έτσι ώστε να μπορεί να τις κάνει ότι θέλει το Facebook. Αυτές είναι οι ίδιες ομάδες «εμπειρογνωμόνων» που μπανάρουν για μια εβδομάδα κάθε χρήστη που δημοσιεύει κάτι ενάντια στο βαθύ κράτος της άκρας αριστεράς στις ΗΠΑ και για διάφορους λόγους σε άλλες χώρες.

Το πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει τη μη συναινετική ανταλλαγή εικόνων στην πλατφόρμα, δημιουργώντας ένα «hash» ή ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα μιας φωτογραφίας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση τυχόν μελλοντικών προσπαθειών για κοινή χρήση της ίδιας εικόνας.

Οι χρήστες του Facebook, που ανησυχούν ότι μια από τις ιδιωτικές φωτογραφίες τους μπορεί να μοιραστεί στο διαδίκτυο, μπορούν να επικοινωνήσουν με αρκετές ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρία – συμπεριλαμβανομένης της Πρωτοβουλίας Πολιτικών Δικαιωμάτων Cyber και του Εθνικού Δικτύου για τον τερματισμό της ενδοοικογενειακής βίας – και να ζητήσουν μια φόρμα.

Τότε θα τους ζητηθεί να καταθέσουν τις φωτογραφίες τους σε μια «ασφαλή σύνδεση» έτσι ώστε να μπορούν να επανεξεταστούν από ένα «εξειδικευμένο εκπαιδευμένο μέλος της Ομάδας Κοινωνικών Λειτουργιών», επεσήμανε η παγκόσμια επικεφαλής ασφαλείας του FACEBOOK Antigone Davis. Μόλις δημιουργηθεί το hash, το FACEBOOK σβήνει την φωτογραφία από τους servers του.

«Αποθηκεύουμε hashes έτσι ώστε κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ανεβάσει μια φωτογραφία με το ίδιο δακτυλικό αποτύπωμα, μπορούμε να την εμποδίσουμε να εμφανιστεί στο Facebook, το Instagram ή το Messenger», δήλωσε η Davis.
Το Facebook έχει ήδη ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν όταν μια οικεία φωτογραφία έχει μοιραστεί στον ιστότοπο, αλλά αυτή η διαδικασία είναι μια προσπάθεια να αποφευχθεί η κοινή χρήση της φωτογραφίας.

«Είναι υποτιμητικό και καταστροφικό όταν οι προσωπικές φωτογραφίες κάποιου μοιράζονται χωρίς την άδειά του και θέλουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τα θύματα αυτής της κακοποίησης», δήλωσε η Davis.

Άλλο ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι ίδιοι και μας δίνουν τη δήθεν λύση, που και πάλι, κάθε άλλο παρά λύση θα είναι, με τόσο ευαίσθητο υλικό στα χέρια κάποιων που έχουν αποδείξει την αναξιοπιστία τους. 
Πολλά τα οφέλη για τους νεοταξίτες που εξυπηρετούν τους σκοπούς τους για παγκόσμια επικράτηση, χειραγωγώντας όπως πάντα την αδαή μάζα. Και τους χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν, με την κατοχή αυτού του ευαίσθητου υλικού, αλλά και οι εταιρείες θα μπορούν να φαίνονται αναξιόπιστες και αδύναμες να προστατεύσουν τους χρήστες τους, οπότε μια παγκόσμια πλατφόρμα αυστηρού ελέγχου να μπορεί να βάλει «τάξη» στο προγραμματισμένο, από αυτούς, χάος, που έχει επικρατήσει.


Η ανακοίνωση του Facebook σχετικά με το νέο εργαλείο ασφαλείας του ήρθε την ίδια μέρα που ο
Mark Zuckerberg εμφανίστηκε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και ζήτησε συγγνώμη για
το εκτεταμένο σκάνδαλο Cambridge Analytica.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.