Nομοσχέδιο Χρυσής Αυγής για την ανάρτηση της Σημαίας: Υψώστε περήφανα την Ελληνική Σημαία παντού! - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Nομοσχέδιο Χρυσής Αυγής για την ανάρτηση της Σημαίας: Υψώστε περήφανα την Ελληνική Σημαία παντού!


Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή κατέθεσε σχέδιο νόμου στην Βουλή, ώστε να αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα να αναρτά περήφανα την Ελληνική Σημαία σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας!

Ακολουθεί ολόκληρο το νομοσχέδιο όπως κατατέθηκε:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

«Ιδιωτική ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η νομοθεσία που αφορά την ανάρτηση ελληνικής σημαίας ορίζεται σήμερα συνολικά από έναν νόμο του 1978, ο οποίος κατήργησε παλαιότερες σκόρπιες διατάξεις, νομοθετικά διατάγματα και άρθρα άλλων νομοθετημάτων.

Παρά την κωδικοποίηση του συνόλου των διατάξεων με τον Ν. 851/1978 (ΦΕΚ Α-233/22-12-1978) «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας», η διατύπωσή του σχετικά με την δυνητικότητα ανάρτησης της εθνικής σημαίας σε ημέρες και ώρες διάφορες από τις οριζόμενες σε αυτόν για τις εθνικές εορτές, επετείους κλπ. από ιδιώτες, είναι νεφελώδης, με αποτέλεσμα να υφίστανται διχογνωμίες σχετικά με τις πιθανές κυρώσεις ή συνέπειες για όσους επιθυμούν να το πράξουν.

Εξάλλου, ο εν λόγω νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται στις διατάξεις του «κατ’ επιλογήν», δηλαδή αφενός να «απαγορεύεται» η ανάρτηση της σημαίας από ιδιώτες σε περιόδους εκτός των Δημοσίων εορτών (άρθρο 2 παρ. 2 α), αφετέρου να μην επιδιώκεται η επιβαλλόμενη υποχρέωση ανάρτησης από ιδιώτες κατά τις προβλεπόμενες Δημόσιες εορτές (άρθρο 3).

Επειδή η τόνωση του εθνικού ιδεώδους του Έλληνα πολίτη περνά σε μεγάλο βαθμό μέσα από τα σύμβολα και δη το σημαντικότερο όλων που είναι η Σημαία, πρέπει δε να αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του η ανάρτησή της σε εξωτερικούς ιδιωτικούς χώρους χωρίς κωλύματα και προϋποθέσεις, καθώς και σε δημόσια ακατοίκητα εδάφη της Ελληνικής Επικράτειας.

Επειδή η εν πολλοίς τεχνητή παραφιλολογία περί δήθεν «κυρώσεων» που ισχύουν στην πλέον αυθόρμητη και αγνή επίδειξη εθνικής υπερηφάνειας, την ανάρτηση της Σημαίας, έχει εμποδίσει πολλούς πολίτες από το να προβούν στην ανάρτηση του εθνικού συμβόλου σε μπαλκόνια, ταράτσες και παράθυρα οικιών και ιδιωτικών εν γένει χώρων.

Προτείνεται η τροποποίηση άρθρων του εν λόγω νομοθετήματος, ώστε να αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αυτονοήτου δικαιώματος κάθε πολίτη στην ανάρτηση της σημαίας.ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

«Ιδιωτική ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας»

Άρθρο 1

Η παρ. 2 του άρθρου 2 του Ν. 851/1978, όπως ισχύει σήμερα, τροποποιείται ως εξής: «Η Εθνική Σημαία δύναται επίσης να επαίρεται:

α) Ανεξαρτήτως εθνικών εορτών ή επετείων, ελευθέρως υπό ιδιωτών εις οικίας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς και σε δημόσια μη κατοικήσιμα εδάφη της Ελληνικής Επικράτειας χωρίς την ανάγκη υπάρξεως σχετικής αποφάσεως του Υπουργού Εσωτερικών».

Η παρ. 3 του άρθρου 2 του Ν. 851/1978, όπως ισχύει σήμερα, τροποποιείται ως εξής: «Τα μεγέθη των εις εκάστην περίπτωσιν χρησιμοποιουμένων Σημαιών ορίζονται ως κατωτέρω:

β) Εις οικίας, διαμερίσματα Πολυκατοικιών, μικρά καταστήματα, γραφεία και λοιπούς μικρούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, μέγεθος Σημαίας υπ΄αριθ. 5».

Άρθρο 2

Το άρθρο 8 του Ν. 851/1978, όπως ισχύει σήμερα, αντικαθίσταται ως εξής: «Οι μη συμμορφούμενοι προς τας διατάξεις του παρόντος νόμου και των εις εκτέλεσιν αυτού εκδιδομένων Π. Δ/των τιμωρούνται δια κρατήσεως μέχρι 2 μηνών, ή προστίμου ή και δι΄ αμφοτέρων των ποινών τούτων.
Ουδεμία ποινή ή άλλη διοικητική κύρωση δεν επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση μη προβλεπόμενης από τις ανωτέρω διατάξεις οικειοθελούς αναρτήσεως σημαίας σε ιδιωτικούς ή δημοσίους χώρους από τους έχοντας δικαίωμα προς τούτο ιδιοκτήτες, διαχειριστές ή με άλλο τρόπο δικαιούχους αυτών».

Αθήνα, 04/05/2018

Οι προτείνοντες Βουλευτές:

Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Ιωάννης Αϊβατίδης
Σωτηρία Βλάχου
Γεώργιος Γερμενής
Αντώνιος Γρέγος
Ελένη Ζαρούλια
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Ευάγγελος Καρακώστας
Ηλίας Κασιδιάρης
Νικόλαος Κούζηλος
Ιωάννης Λαγός
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Ηλίας Παναγιώταρος
Χρήστος Παππάς
Ιωάννης Σαχινίδης
Χρήστος Χατζησάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.