Εκπληρώθηκαν και τα 88 προαπαιτούμενα, όλα έτοιμα για την δόση των 12 δισ. - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Εκπληρώθηκαν και τα 88 προαπαιτούμενα, όλα έτοιμα για την δόση των 12 δισ.


Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την υλοποίηση και των 88 προαπαιτουμένων της δ’ αξιολόγησης και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης 10-12 δισ. ευρώ που αποτελεί και την τελευταία δόση του προγράμματος του ESM.

Αυτά επιβεβαιώνει η Κομισιόν στην Έκθεση Συμμόρφωσης που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Η έκθεση διευκρινίζει ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν, τόσο το 2019 ((με περικοπές συντάξεων και αντίμετρα όπως το επίδομα στέγης), όσο και το 2020 (περικοπή αφορολόγητου αλλά μείωση συντελεστών και ΕΝΦΙΑ).

Αναφέρεται, ωστόσο, ότι τα εν λόγω μέτρα θα συνοδεύονται από ένα πακέτο στοχευμένων παροχών που θα βοηθά την ανάπτυξη και θα τεθεί σταδιακά σε ισχύ τόσο το 2019 όσο και το 2020.

Προς το παρόν, πάντως, δεν λαμβάνονται υπόψη στις προβλέψεις συγκεκριμένα μέτρα, αλλά σε γενικές γραμμές θα αφορούν περικοπές φόρου και στοχευμένες κοινωνικές παροχές.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στην έκθεση συμμόρφωσης δεν συμπεριλαμβάνεται η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία θα κατατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η Έκθεση Συμμόρφωσης επισημαίνει τους σημαντικούς κινδύνους που εξακολουθούν να υφίστανται για την ελληνική οικονομία και τονίζει ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί πρέπει να συνεχιστεί μέσω μιας «ενισχυμένης εποπτείας». Η Επιτροπή αναφέρει ότι μέσω αυτής της εποπτείας θα υπάρξει ένα ισχυρό πλαίσιο που θα διασφαλίσει την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ESM. 

Τονίζεται δε η πλήρης δέσμευση των ελληνικών αρχών να συνεχίσουν να εφαρμόζουν με αποφασιστικότητα την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, οικοδομώντας πάνω στις μεταρρυθμίσεις του τρίτου προγράμματος. 

Όσον αφορά στην εκτίμηση της ανάπτυξης για το τρέχον έτος, αυτή διαμορφώνεται στο 1,9% και ο ποσοστό αυξάνεται στο 2,3% την επόμενη διετία, για να επιβραδυνθεί στο 1,8% το 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.