Ο Κοτζιάς πάει να λύσει και τα θέματα με την Αλβανία - Μόνο που αυτοί ζητούν και εδάφη όχι μόνο ονομασίες... - UNPOLITICAL

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Ο Κοτζιάς πάει να λύσει και τα θέματα με την Αλβανία - Μόνο που αυτοί ζητούν και εδάφη όχι μόνο ονομασίες...


Ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας για την οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών ολοκληρώθηκε χθες, 22 Ιουνίου 2018, στην Αθήνα.

Η συνάντηση ήταν ~εποικοδομητική και πραγματοποιήθηκε σε θετικό, φιλικό κλίμα συνεργασίας.
Οι τεχνικές ομάδες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης, προς το συμφέρον και των δυο πλευρών.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, θεωρεί ότι οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει αρκετά και βρίσκονται σε ένα καλό σημείο.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι κ.Κοτζιάς εργάζεται συνεχώς και προσπαθεί να βρει λύσεις σε όλα τα μεγάλα Εθνικά θέματα που υπάρχουν.

Δεν είναι τυχαίο το εξής γεγονός:

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για το Σκοπιανό, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε δηλώσει ότι θα λύσει και το Αλβανικό. Βλέπουμε λοιπόν, ότι ο κ.Κοτζιάς δουλεύει συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση.
Ήδη από το 2016, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε καταβάλει προσπάθειες ώστε να λυθούν όλα τα ζητήματα με την Αλβανία. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, είχε συναντηθεί με τον Αλβανό ΥΠΕΞ, Bushati.

Τι είχε δηλώσει για το θέμα ο κ.Κοτζιάς το 2016

Όπως ξέρετε, έχουμε από την δεκαετία του ΄90 ένα σύμφωνο φιλίας, το οποίο θέλουμε να το ανανεώσουμε, να το αναβαθμίσουμε και να βάλουμε σειρά θεμάτων σε αυτό.

Τι είχε δηλώσει ο Αλβανός ΥΠΕΞ για το θέμα, επίσης το 2016

Είναι ένα θέμα που αφορά το μέλλον μας, ένα θέμα που εντάσσεται στο ευρύ φάσμα των σημαντικών σχεδίων που θα εφαρμοστούν από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου, στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης, στον τομέα της ενέργειας. Το θέμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας θα ήταν μια καλή δυνατότητα για να απελευθερώσουμε θετική ενέργεια ώστε να δώσουμε δυνατότητα εφαρμογής αυτών των σχεδίων των ευρωπαϊκών. Από αυτό το βήμα έχω μιλήσει για τη θάλασσα ως μια δυνατότητα, ως ένα σημείο επαφής και όχι ως μια ζώνη που μας χωρίζει.

Τι «έχουμε» να περιμένουμε

Τώρα που το ζήτημα είναι ανοιχτό, είναι βέβαιο ότι θα ακούσουμε πολλά και διάφορα. Έρχεται η λύση; Από ότι φαίνεται ναι αν και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών.

Θα αποκτήσει πρόσβαση στους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες η Αλβανία; Αναρωτιούνται πολλοί πολίτες αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τι θα συμβεί τελικά, αν καταλήξουμε σε συμφωνία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.