Καβάλα, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Μάνη πήραν την σκυτάλη κατά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εκχώρηση της Μακεδονίας - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Καβάλα, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Μάνη πήραν την σκυτάλη κατά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εκχώρηση της Μακεδονίας


Οργή σε όλη την Ελλάδα κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λόγω της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας με τους βουλευτές τους να μην μπορούν να σταθούν πουθενά και να αποδοκιμάζονται ή να απειλούνται με ξυλοδαρμό παντού.

Τελευταίο περιστατικό σε βάρος τον βουλευτή Καβάλας Γιώργο Παπαφιλίππου, όπου όταν οι πολίτες της πόλης αντιλήφθηκαν την παρουσία του στο κέντρο της πόλης τον προπηλάκισαν με σφοδρότητα.

Οι πολίτες τον ακολούθησαν από την πλατεία Καπνεργάτη μέχρι την Λέσχη Αξιωματικών, αποκαλώντας αυτόν και τους άλλους δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Προδότες». Η παρουσία των ανδρών της ΕΛΑΣ γλίτωσε τον βουλευτή.«Μετά την στήριξη της ΝΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στον Χρήστο Πριονίδη για το εμφυλιοπολεμικό, ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημά του, μετά τη συμπόρευση στελεχών της ΝΔ με χρυσαυγίτες, τώρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης, φτάνει στο σημείο να καλεί, μέσω του λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε συγκέντρωση και πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, τονίζοντας: «Πλέον, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα».

Μήνυμα προς τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών Χρήστου Μπγιάλα έστειλαν και οι πολίτες των Γρεβενών, με το οποίο χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητο» αναρτώντας πανό στο κέντρο της πόλης.

O φιλοσκοπιανός πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης προπηλακίστηκε άγρια από πολίτες σε πεζόδρομο της πόλης της Φλώρινας.

Ο Γιώργος Λιάνης μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «αν γινόταν δημοψήφισμα στην Φλώρινα, θα έβγαινε 80% ότι η συμφωνία είναι καλή. Ο γηγενής πληθυσμός ξέρει ότι αυτή η συμφωνία τον απελευθερώνει από πάρα πολλά πράγματα».

Η δήλωση του αυτή εξόργισε τους κατοίκους της Φλώρινας, οι όποιοι όταν συνάντησαν τον Γ.Λιάνη του επιτέθηκαν φραστικά και του είπαν ότι «πρέπει να ντρέπεται» και παραλίγο να τον κτυπήσουν αν δεν επενέβαιναν κάποιοι από την ίδια την ομάδα που του «τα έσερνε» λέγοντας «Δεν πρέπει να τους δώσουμε αφορμή να υποδυθούν τα θύματα».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν αλλά χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε κλιμάκωση της έντασης.

Στην Κατερίνη, το ψήφισμα – ανακοίνωση των 68 Πολιτιστικών Συλλόγων του Ν.Πιερίας υπογεγραμμένο από τους Προέδρους, θυροκολήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Μανιατών με την οποία αποδοκιμάζει σφοδρά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Για την ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ ‘’Η ΜΑΝΗ’’ συγκαλέστηκε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη,20/6 και συμφώνησε στην παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το Μακεδονικό ζήτημα :

Με αφορμή την ανακοίνωση από τα Μ.Μ.Ε. της υπογραφείσας από τον Έλληνα Πρωθυπουργό συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων για το όνομα και όχι μόνο του κράτους αυτού, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η ανωτέρω συμφωνία δεν μπορεί, δεν πρέπει, και δεν θα γίνει αποδεκτή .

Όχι μόνο δεν αμφισβητούμε αλλά αντιθέτως αποδεικνύουμε εμπράκτως καθημερινά με την βοήθειά μας το δικαίωμα των λαών να ζουν ειρηνικά και με σχέσεις καλής γειτονίας σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και στα χρόνια των μνημονίων οι οικονομίες γειτονικών κρατών να στηρίζονται κυρίως σε Ελληνικές επενδύσεις και χρηματοροές .

Για τον Έλληνα η ιστορία του δεν είναι απλά κομμάτι της ζωής του αλλά είναι στοιχείο που προσδιορίζει την ύπαρξή του. Η έννοια Έλληνας, αποκομμένη από Όμηρο, Αχιλλέα, Σωκράτη, Πλάτωνα, Μ. Αλέξανδρο, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Μαυρομιχάλη, αποκομμένη από τον Παρθενώνα, την φιλοσοφία, το θέατρο, τις επιστήμες, τις τέχνες των αρχαίων Ελλήνων δεν χάνει απλά ένα κομμάτι της ύπαρξής της. Χάνει την ζωντανή ουσία της, σταματά να υπάρχει.

Ποιος λοιπόν έχει και από πού απορρέει το δικαίωμα να χαρισθεί ένα Ελληνικό όνομα , να ονομαστεί ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα ένα σέρβο-βουλγάρικο ιδίωμα, ποιος έχει το δικαίωμα να παραχαράξει όλη την Ελληνική Ιστορία, ποιος έχει το δικαίωμα να ενδώσει στις αλυτρωτικές φαντασιώσεις ενός προσφάτως επίσημου κράτους απότοκου της διαλύσεως ενός άλλου κράτους , που στηρίζει την ύπαρξη του σε εξόφθαλμη διαστρέβλωση της ιστορίας ,που δεν έχει καμία σχέση με τα παγκόσμια επιστημονικά συμπεράσματα για την Μακεδονία , που μαθαίνει στα παιδάκια του δημοτικού ότι η πατρίδα τους φθάνει μέχρι τον Όλυμπο και την έχουνε πάρει οι κακοί Έλληνες, ενώ έχει συμβεί το αντίθετο και στην προσπάθειά μας να μην δημιουργούμε εντάσεις με τους “γείτονες” σκοπίμως αποσιωπούμε την Ιστορία μας.

Μια Ιστορία που έρχεται αυτούσια χιλιάδες χρόνια πριν, που παρότι λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση μας από τους Τούρκους ξεκίνησε η προσπάθεια του πανσλαβισμού στην περιοχή της Μακεδονίας και όχι μόνο, για να σταματήσει με τους αγώνες των προπάππων μας, των ιδρυτών της Μακεδονικής Εταιρίας , των δημοσιογράφων Καλαποθάκη Δημήτρη από την Αρεόπολη και του Κανελλίδη Πέτρου από το Κουτήφαρι της Δυτικής Μάνης, των δεκάδων Μακεδονομάχων, όπως του Τσοτάκου, του Πετροπουλάκη, του Βλαχάκη, του Μαντούβαλου, του Κουκή , του Χιονάκου, του Μπουκουβάλα, του Φουρίδη, του Στεφανάκου, του Ζαγοριανάκου, του Δεμέστιχα, του Τσιμπιδάρου και πολλών άλλων, και να λάβει ένα προσωρινό για τότε τέλος η κακοποίηση, η σλαβοποίηση και εκβουλγαρισμός χιλιάδων Ελλήνων της Μακεδονίας.

Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική βούληση να δοθεί κρατική υπόσταση σε ένα εθνοκατασκεύασμα χαρίζοντας κομμάτι από την ζωή μας που είναι η Ιστορία μας, που ακόμα και σήμερα αποτελεί στόχο κλοπής και παραχάραξης από γειτονικούς λαούς .

Δεν υπάρχει κανένα, ΟΧΙ μόνο Συνταγματικό αλλά ΟΥΤΕ και Ηθικό δικαίωμα να συντελεστεί ένα τέτοιου είδους έγκλημα που δεν ξέρουμε με ποιόν τρόπο οι επιπτώσεις του θα βαρύνουν τις επόμενες και όχι μόνο γενιές .

Δεν μπορείς να συναλλαχθείς με έναν συνομιλητή που εκ προοιμίου ότι και να κερδίσει δεν του ανήκει. Ακόμα και η έννοια του γεωγραφικού η χρονικού η οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού υποκρύπτει μελλοντική απόπειρα αλυτρωτικών προθέσεων , γεγονός που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά από τις δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού περί Κυρίλλου και Μεθοδίου και Γκότσε Ντέλτσεφ και ουσιαστικά επικυρώνει με Ελληνική βούλα την επανάληψη της προπαγάνδας επί

Τίτο. Ποιά κυβέρνηση μπορεί να χαρίσει Ελληνική Ιστορία για να δημιουργήσουν οι σύγχρονοι γυρολόγοι των Βαλκανίων έθνος? Και μόνο ότι οι δανειστές μας χαίρονται για την συμφωνία ,θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως.

Μαζί με τους Μανιάτες και οι Κρητικοί και οι Μακεδόνες και οι Θρακιώτες και οι Βορειοηπειρώτες έδωσαν αιματηρό παρών σε όλους τους αγώνες, που δεν βγαίνουν ούτε προς πώληση ούτε προς μια πρόσκαιρη πολιτική ανταλλαγή. Αλλά να είστε σίγουροι ότι εάν χρειαστεί ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΑΝΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.

Άλλωστε όσοι λαοί έχουν έστω και μικρό ιστορικό παρελθόν δεν έχουν ανάγκη να κλέψουν από τους γείτονές τους, γιατί στην πλειοψηφία τους δεν θα τολμούσαν.

Δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία που να περιέχει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .Η Ιστορία μας είναι η Ζωή μας και η Ζωή μας είναι η Ιστορία μας.

Οι νόμιμοι και πραγματικοί κληρονόμοι και κάτοχοι της Μακεδονίας και της Ιστορίας της Μακεδονίας αρνούνται κατηγορηματικά κάθε μορφής συμφωνία που θα περιέχει το ΙΕΡΟ αυτό όνομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.