Η χωματερή πέθανε! Ζήτω η χωματερή... Συγχαρητήρια σύντροφοι του ΚΚΕ, διασπάσατε (ξανά) τον αγώνα και βοηθήσατε να ψηφίσουν την επέκταση του ΧΥΤΑ - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Η χωματερή πέθανε! Ζήτω η χωματερή... Συγχαρητήρια σύντροφοι του ΚΚΕ, διασπάσατε (ξανά) τον αγώνα και βοηθήσατε να ψηφίσουν την επέκταση του ΧΥΤΑ


Ο ΕΔΣΝΑ ψήφισε την επέκταση της χωματερής!
Συγχαρητήρια σύντροφοι, διασπάσατε για άλλη μια φορά τον αγώνα και κέρδισαν οι σύντροφοι σας.

Κάποια κομματόσκυλα του ΚΚΕ που επιθυμούν διακαώς να υφίσταται το πρόβλημα του καρκίνου της χωματερής για να έχουν εκείνοι πολιτικό ρόλο, θα πρέπει να χαίρονται αφού βοήθησαν στο έπακρο την Δούρου, διασπώντας τα "διακομματικό" κίνημα που μόλις συγκροτούνταν για την απομάκρυνση της χωματερής.

Να σκεφτείτε, πως παραπονέθηκαν ακόμη και οι ομοϊδεάτες τους από το Δυτικό Μέτωπο πως το ΚΚΕ δεν παίζει δίκαια αφού δεν το κάλεσαν στην συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια.

Όσο για εμάς; Δεκάδες οι προτάσεις συνεργασίας της Ελληνικής Αυγής για την Φυλή και της Ελληνικής Αυγής για την Αττική που έπεσαν στο κενό. Το λέγαμε και το λέμε και θα το λέμε πως τον αγώνα να κλείσει η χωματερή στην Φυλή δεν μπορεί να τον κάνει ΚΑΝΕΙΣ μόνος του!

Τα σκουπίδια και οι αρρώστιες δεν πρέπει να μας διχάζουν αλλά να μας ενώνουν! Στόχος μας πρέπει να είναι να διαφωνούμε στην θεωρία αλλά σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον αλλιώς πριονίζουμε το δέντρο που καθόμαστε.

Δυστυχώς, ο ρόλος του ΚΚΕ και της αριστεράς γενικά, τότε και τώρα, ήταν και είναι διασπαστικός...
θα ξεχάσουμε την αμέριστη στήριξη (ακόμη και προβολή μέσα από το παραταξιακό μας site) που δώσαμε στο Δυτικό Μέτωπο (βλ ΛΑΕ) και τι μας είπαν; 

«Δεν σας θέλουμε εσάς εδώ, κανέναν από την παράταξη σας...Θέλουμε να φύγετε!» 

Αυτά ήταν τα λόγια τους στην εκδήλωση που πήγαμε. 
Στο μεταξύ, αρχή μας είναι όπου πάμε να μην επιθυμούμε να μιλήσουμε στον κόσμο, αλλιώς δεν είναι στήριξη αλλά καπέλωμα. Πήγαμε, και ελπίζαμε πως η εκδήλωση θα ήταν διακομματική! 
Αλλά τελικά δεν ήταν...

Την ίδια στήριξη δώσαμε και στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων όπου ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την χωματερή.
Πήγαμε με κλιμάκιο της παράταξης μας και παραμείναμε στην πορεία, ακόμη και όταν είδαμε πως η όλη εκδήλωση είχε καπελωθεί από τον υποψήφιο του ΚΚΕ, τον Χάρη Κωστόπουλο.
Τα ίδια μας είπαν και από το ΚΚΕ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όταν ψάχναμε να βρούμε κάπου να καθίσουμε. Δεν είχαμε καταλάβει καν πως εκεί ήταν "οι καθαροί" αλλά και χρήσιμοι ηλίθιοι του ΚΚΕ οι οποίοι είχαν έρθει να δώσουν την παράσταση τους απέναντι στον Ηλία Παναγιώταρο, και να βοηθήσουν την Δούρου να περάσει το σχέδιο της...!

Όσο για την Διοίκηση του Δήμου, ο Χ. Παππούς πήρε ως αντάλλαγμα, 2.300.000 ευρώ για να βάλει κυβόλιθους γύρω από το κέντρο των Άνω Λιοσίων, αποκρύπτει τις μελέτες για την μόλυνση που προκαλεί η χωματερή, δεν συγκαλεί έκτακτο ή τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, και αφήνει την ταφόπλακα να μπει στην πόλη μας για τα καλά! ΕΥΓΕ ΠΑΠΠΟΥ!

Δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα ώστε να μην υλοποιηθεί η επέκταση στον ΧΥΤΑ που αποφάσισε χθες η εκτελεστική επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). 

Τονίζουμε πως η επέκταση, εκτιμάται ότι θα δώσει «ζωή» 8-9 μηνών ακόμα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, με το αδιέξοδο των προηγούμενων ημερών να έχει παίξει κρίσιμο ρόλο στη λήψη της απόφασης. 

Πάντως, η μεταφορά σκουπιδιών τις επόμενες ημέρες στη Φυλή θα επιβραδυνθεί, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αντιστήριξης του ρηγματωμένου λόφου σκουπιδιών.

Σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις της περιφέρειας ότι δεν θα υπάρξει νέα επέκταση της δυναμικότητας του ΧΥΤΑ Φυλής, χθες αποφασίστηκε από τον ΕΔΣΝΑ η προσθήκη ενός νέου, «μινι-κυττάρου». 

Πρόκειται ουσιαστικά για... μια γωνία, στην ήδη αποκατεστημένη α΄ φάση του ΧΥΤΑ, η οποία «συζητούνταν» εδώ και καιρό ως πιθανή λύση για μερικούς μήνες ακόμα. Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε, χθες, στον ΕΔΣΝΑ είναι ότι η απόφαση ελήφθη οριακά, με τη «διπλή» ψήφο της αντιπροέδρου Αφροδίτης Μπιζά, καθώς οι δύο πλευρές ισοψήφησαν (3-3). 

«Η πραγματικότητα μας πιέζει για την εξασφάλιση ενός εναλλακτικού χώρου. Δεν είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή την εξέλιξη, αλλά έχουμε μεγάλη ευθύνη έναντι των πολιτών», λέει στην «Κ» η κ. Μπιζά. Οπως αναφέρει, ο ΕΔΣΝΑ θα προχωρήσει με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες, καλώντας εταιρείες σε απευθείας διαπραγμάτευση και προωθώντας την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ.

Ο νέος χώρος έχει έκταση περίπου 120 στρέμματα, χωρητικότητα 1,2 εκατ. κ.μ. και εκτιμάται ότι θα επαρκεί για 8-9 μήνες. Στόχος του ΕΔΣΝΑ είναι το σημερινό (υπό ταυτόχρονη κατασκευή και χρήση) κύτταρο και η επέκταση να χρησιμοποιούνται παράλληλα, ώστε να μπορεί να υπάρξει εναλλακτική αν ο ένας από τους δύο χώρους έχει πρόβλημα. 

Πρόκειται ίσως για την... τελευταία διαθέσιμη γωνία στον ΧΥΤΑ, χαρακτηριστικό του αδιεξόδου στο οποίο παραμένει η διαχείριση των απορριμμάτων στην πρωτεύουσα και της αγωνίας της διοίκησης να κρατήσει πάση θυσία ανοιχτή τη Φυλή έστω ώς το 2020 (όσο βέβαια ο χρόνος περνά χωρίς να ξεκινούν νέα έργα ή να γίνονται νέες χωροθετήσεις τόσο πιθανότερο φαίνεται να οδηγηθεί ο ΕΔΣΝΑ στην προώθηση μιας γ΄ φάσης του ΧΥΤΑ, δηλαδή μιας μεγάλης επέκτασης).

Επιβράδυνση

Τς επόμενες ημέρες η μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής θα επιβραδυνθεί, ύστερα από αίτημα της εταιρείας που διαχειρίζεται τον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία δεν είναι κάποια νέα ρηγμάτωση λόγω των βροχοπτώσεων αλλά η ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα στήριξης του ρηγματωμένου σκουπιδολόφου, να «τακτοποιηθούν» και να σκεπαστούν με χώμα τα απορρίμματα που αδειάζονται τις προηγούμενες ημέρες στη βάση του. 

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα ο ΧΥΤΑ δέχεται περίπου 7.500 τόνους ημερησίως έναντι 4.500 τόνων που δέχεται υπό κανονικές συνθήκες, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα απορρίμματα που είχαν τις τελευταίες ημέρες συγκεντρωθεί στους δρόμους. 

Ο ΧΥΤΑ θα μείνει σήμερα κλειστός για λίγες ώρες και τις υπόλοιπες θα δέχεται μικρότερο αριθμό οχημάτων.

Υ.Γ. Στην Ελληνική Αυγή για την Φυλή, το λέμε σε όλους τους τόνους: Στον αγώνα αυτόν ΔΕΝ περισσεύει κανείς... Θα δείξουν λοιπόν οι επόμενες ημέρες ποιοι πραγματικά θέλουν να κάνουν τι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.