«Στους Κήπους του Βυζαντινού Μουσείου»: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

«Στους Κήπους του Βυζαντινού Μουσείου»: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις

©BXM 2016| φωτο: Ασπασία Ιωακειμίδη

Τον διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ), συμμετέχοντας και φέτος στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Συγκεκριμένα, με τον γενικό τίτλο «Στους Κήπους του Βυζαντινού Μουσείου» θα πραγματοποιηθούν σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, από την Πέμπτη 7 Ιουνίου έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, με δωρεάν συμμετοχή. Απαραίτητη είναι μόνο η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, ώρες 09:00-15:00. Παράλληλα, αρχαιολόγοι του ΒΧΜ θα αναλάβουν τη γνωριμία του κοινού με τους κήπους του.

Οι κήποι του Βυζαντινού Μουσείου, μια όαση στο κέντρο της πόλης, γίνονται η αφορμή για ένα νοητό ταξίδι στην ιστορία και στην τέχνη. Ανάμεσα σε οπωροφόρα δέντρα και αρωματικά φυτά, δίπλα στο υδάτινο στοιχείο, χώροι ξεκούρασης προσφέρονται στους επισκέπτες. 

Εκπαιδευτικά προγράμματα:

Θα υπάγω εις τους κήπους… Μαζί με τα παιδιά θα ανακαλύψουμε σε αντικείμενα του Μουσείου, λουλούδια, φυτά και δέντρα, κήπους πραγματικούς και συμβολικούς. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εικαστικό εργαστήρι. Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00. Για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.


Ζωγραφικό εργαστήρι στη φύση: Τα παιδιά παρατηρούν τη φύση και προσπαθούν να αποδώσουν ζωγραφικά το τοπίο ή να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση. Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00. Για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών.

Γνωριμία με τους Κήπους του Βυζαντινού Μουσείου: Όλοι μαζί ξεκινάμε μια βόλτα στους Κήπους εντοπίζοντας σημεία ενδιαφέροντος που συνδέονται και με τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Ώρα έναρξης: 12:00. Για παιδιά ηλικίας 9-11 ετών.

Ξεναγήσεις

Πέμπτη (7/6) 18:00 - 19:00

Παρασκευή (8/6) 11:00 - 12:00

Σάββατο (9/6) 11:00 - 12:00 & 18:00 - 19:00

Κυριακή (10/6) 11:00 - 12:00 & 18:00 - 19:00

Παράλληλα στον χώρο εμφανίζονται τρεις εκθεσιακοί σταθμοί:

Η Φρεατο-δεξαμενή που αφορά την ύδρευση της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα,

ο Παράδεισος σχετικά με τις βυζαντινές αντιλήψεις για την επίγεια και τη μετά θάνατον ζωή, και

ο Ιλισσός για την εξέλιξη του παριλίσσιου τοπίου από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.