Ο Ερντογάν πήρε την πλειοψηφία στην Βουλή λόγω Μπαχτσελί: Θα ασκήσει ακόμα πιο επιθετική πολιτική εναντίον της Ελλάδας - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Ο Ερντογάν πήρε την πλειοψηφία στην Βουλή λόγω Μπαχτσελί: Θα ασκήσει ακόμα πιο επιθετική πολιτική εναντίον της Ελλάδας

Ο Ερντογάν πήρε την πλειοψηφία στην Βουλή λόγω Μπαχτσελί: Θα ασκήσει ακόμα πιο επιθετική πολιτική εναντίον της Ελλάδας

Η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι ιδιότροπη και πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο παίζει ένας μόνο παίκτης. Οι άλλοι απλά δηλώνουν συμμετοχή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον α΄γύρο έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της Τουρκίας με το νέο προεδρικό σύστημα, ενώ με τη βοήθεια των εθνικιστών του Μπαχτσελί κατέκτησε την πλειοψηφία στην Βουλή.

Η συμμαχία με το κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί του χάρισε την προεδρία με περίπου 52,4%.

Αυτό σημαίνει ότι στην Αθήνα θα πρέπει να περιμένουν μια ακόμα πιο επιθετική πολιτική από τον Τούρκο πρόεδρο για δύο λόγους:

Πρώτον διότι θα πρέπει να «λογοδοτεί» στον πολιτικό του συνέταιρο και δεύτερον επειδή πλέον διαθέτει υπερεξουσίες Ρωμαίου Αυτοκράτορα και θα μπορεί να αποφασίζει εν θερμώ με απόλυτο έλεγχο των τουρκικών ΕΔ όποτε το επιθυμεί, κλιμάκωση μιας κρίσης στο Αιγαίο ή και στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.