Μπουρκίνι σε σχολεία στην Ευρώπη – Μισογυνικά πρότυπα επαναφέρουν τον Μεσαίωνα - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Μπουρκίνι σε σχολεία στην Ευρώπη – Μισογυνικά πρότυπα επαναφέρουν τον Μεσαίωνα


Είναι οριστικό! Η Ευρώπη ισλαμοποιείται.
Την ώρα που ο χριστιανισμός «ξεφτίζει» συνεχώς στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, το Ισλάμ κερδίζει έδαφος ακόμα και μέσα στα σχολεία.

Η υπουργός Οικογένειας της Γερμανίας, Φραντσίσκα Γκίφεϊ, υποστήριξε ότι τα ολόσωμα μαγιό, τα μπουρκίνι, που φορούν οι νεαρές μουσουλμάνες, μπορεί να δράσουν υποβοηθητικά ώστε τα νεαρά κορίτσια να ενσωματωθούν στα γερμανικά σχολεία επιτρέποντάς τους να λάβουν μέρος στα μαθήματα κολύμβησης.

Η σοσιαλδημοκράτισα πολιτικός έχει θητεύσει και ως περιφερειάρχης στη συνοικία Νόικελν του Βερολίνου όπου κατοικούν πολλοί μουσουλμάνοι «μετανάστες».

Σημείωσε ότι είναι απολύτως δικαιολογημένο τα σχολεία όχι μόνο να επιτρέπουν το μπουρκίνι να φοριέται στην τάξη αλλά και να το δανείζουν στους μαθητές, οι οποίοι στην αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο μάθημα.

Ευτυχώς υπάρχουν αντιδράσεις

Η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ διαφώνησε λέγοντας ότι «το μπουρκίνι, που καλύπτει ολόκληρο το σώμα εκτός από τα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο, θεμελιώνει ένα μισογυνικό πρότυπο σε ένα χώρο όπου τα παιδιά και οι έφηβοι υποτίθεται ότι μαθαίνουν το αντίθετο».

Την δημόσια αυτή συζήτηση προκάλεσε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην δυτική πόλη Χέρνε, το οποίο μοιράζει δωρεάν μπουρκίνι σε μαθητές, των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να αγοράσουν, ώστε να συμμετέχουν στα μαθήματα κολύμβησης.

Η Γκίφεϊ τόνισε ότι ο εκπαιδευτικός ρόλος των σχολείων πρέπει να βρίσκεται πάνω από οτιδήποτε άλλο και ότι το ζήτημα του μπουρκίνι δεν πρέπει να «υπερεκτιμηθεί λες και σημαίνει την κατάρρευση της Δύσης», αγνοώντας τις προειδοποιήσεις εκπαιδευτικών και όχι μόνο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την συνεχή έλευση μουσουλμάνων μεταναστών και την ενσωμάτωση στοιχείων της ιδεολογίας του Ισλάμ στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.