Απλά μαθήματα επαγγελματικής συμπεριφοράς - UNPOLITICAL

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Απλά μαθήματα επαγγελματικής συμπεριφοράς

Αποτέλεσμα εικόνας για ληστεία τραπεζα

Κατά τη διάρκεια μιας ληστείας τραπέζης, ένας εκ των ληστών φώναξε σε όλους τους ευρισκόμενους μέσα στην τράπεζα: "Μην κινηθεί κανείς. Τα χρήματα ανήκουν στην τράπεζα. Η ζωή σας ανήκει σε σάς."

Όλοι μέσα στην τράπεζα ξάπλωσαν πρηνηδόν στο πάτωμα, με ησυχία. Αυτό λέγεται "Αλλαγή Νοοτροπίας”, αλλαγή από τον συμβατικό τρόπο σκέψης.

Όταν μια κυρία ξάπλωσε προκλητικά πάνω σε ένα γραφείο, ο ληστής της φώναξε: "Σας παρακαλώ, φερθείτε πολιτισμένα! Πρόκειται περί ληστείας, όχι περί βιασμού!"

Αυτό καλείται "Επαγγελματισμός”. Εστιάστε μόνο σε ότι είστε εκπαιδευμένοι να κάνετε!

Όταν οι ληστές επέστρεψαν στο κρησφύγετο τους, ο νεαρότερος εξ αυτών (πανεπιστήμιο και MSc) είπε στον μεγαλύτερο (έκτη δημοτικού): "Αδερφέ μου, έλα να τα μετρήσουμε, να ξέρουμε τι κλέψαμε."
Ο μεγάλος αρνήθηκε, λέγοντας: "Μην είσαι χαζός. Είναι τόσα πολλά που θα μετράμε όλη μέρα. Απόψε, στις ειδήσεις, θα μάθουμε πόσα κλέψαμε!"

Αυτό καλείται "Εμπειρία.” Στις μέρες μας, η εμπειρία είναι συχνά πιο χρήσιμη από οποιοδήποτε πτυχίο!

Αφού έφυγαν οι ληστές, ο διευθυντής της τράπεζας είπε στον επόπτη του υποκαταστήματος να καλέσει αμέσως την αστυνομία. Ο επόπτης όμως του είπε: "Περιμένετε! Ας πάρουμε και 10 εκατομμύρια από την τράπεζα για μας και να τα προσθέσουμε στα 70 εκατομμύρια της κατάχρησης που έχουμε κάνει τους τελευταίους μήνες”.

Αυτό καλείται "Κολύμπα με το ρεύμα.” Μετατροπή μας δυσάρεστης κατάστασης σε ωφέλημα!

Ο επόπτης είπε: "Θα ήταν καλό να μας ληστεύουν μια φορά το μήνα."

Αυτό καλείται "Σκότωμα της Ανίας.” Η προσωπική ευτυχία είναι καλύτερη από κάθε δουλειά.

Την επόμενη ημέρα, στις ειδήσεις λένε ότι εκλάπησαν από την τράπεζα 100 εκατομμύρια. Οι ληστές, μέτραγαν και ξαναμέτραγαν, αλλά δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πάνω από 20 εκατομμύρια. Οι ληστές φώναζαν, έξαλλοι: "Ρισκάραμε τις ζωές μας και πήραμε μόνο 20 εκατομμύρια. Οι τραπεζικοί πήραν 80 εκατομμύρια μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου. Φαίνεται ότι είναι καλύτερα να είσαι σπουδαγμένος παρά να είσαι ληστής!"

Αυτό καλείται "Η γνώση αξίζει χρυσάφι!"

Ο διευθυντής της τράπεζας χαμογελούσε χαρούμενος επειδή η χασούρα του στην κεφαλαιαγορά καλύφθηκε από αυτήν την ληστεία.

Αυτό καλείται "Αρπαγή της ευκαιρίας.” Διάθεση να ρισκάρεις!

Οπότε, ποιοι ήταν οι αληθινοί ληστές της ιστορίας μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.