Η Οδύσσεια ενός ασφαλισμένου του ΕΦΚΑ/ΕΟΠΥΥ - UNPOLITICAL

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Η Οδύσσεια ενός ασφαλισμένου του ΕΦΚΑ/ΕΟΠΥΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ουρά ΕΦΚΑ/ΕΟΠΥΥ

Τον Μάιο έκανα το λάθος να αρρωστήσω από κολικό νεφρού. 
Επειδή είχα κάποια πετραδάκια τα οποία έπρεπε να απομακρυνθούν και επειδή είμαι από τους τυχερούς και υπάρχει ιδιωτική ασφάλεια, επήγα στο Ερρίκος Ντυνάν για «λιθοτριψία». 

Ως εδώ μια χαρά! 
Ευτυχισμένος που παρέκαμψα την αθλιότητα του ΕΣΥ και την έβγαλα καθαρή άμεσα. 

Αμ’ δε, λογάριασα χωρίς τον ΕΟΠΥΥ. Στις τρεις Ιουνίου πηγαίνω στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) του ΠΕΙΡΑΙΑ. Τόπος εργασίας μου. Εκεί πληροφορούμαι ότι δεν μπορώ να καταθέσω τα δικαιολογητικά της αδείας μου παρά μόνο στον ΕΟΠΥΥ του τόπου κατοικίας μου. Τα δίνω και εγώ στο γιό μου και την επόμενη ημέρα τα πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ Αγίων Αναργύρων. 

Εκεί τον πληροφορούν ότι υπάρχουν διοικητικές υπηρεσίες στα Άνω Λιόσια οι οποίες είναι αρμόδιες να παραλάβουν τα δικαιολογητικά μου. 

Αλλά…

Ο Διευθυντής της κλινικής μου έδωσε μεν με το εξιτήριο πενθήμερη άδεια από την εργασία μου, αλλά βλέπεις δεν είναι γιατρός του ΕΟΠΥΥ! Για να καταθέσω λοιπόν τα δικαιολογητικά μου στον ΕΟΠΥΥ του τόπου κατοικίας μου και μόνο (γιατί όχι της δουλειάς μου πιο λογικό και γιατί όχι ηλεκτρονικά και ακόμα πιο λογικό γιατί να μη τα στέλνει υπηρεσιακά ο ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ απευθείας από το νοσοκομείο χωρίς καμιά παρέμβαση που όπως μας πληροφόρησαν έπρεπε να έχουν την υπογραφή του) ο οποίος ελεγκτής του πρώην (ΙΚΑ) βρίσκεται στο Ερρίκος Ντυνάν μια φορά την εβδομάδα. 

Άντε λοιπόν πίσω, άφησε τα κωλόχαρτα και περίμενε πότε θα σε ειδοποιήσουν να τα πάρεις υπογραμμένα από τον ελεγκτή. Μετά από δύο εβδομάδες τα πήραμε. Αφού ταλαιπωρηθήκαμε τρία άτομα.

Και τώρα το κλου! 

Πηγαίνω την Παρασκευή 22/6/2018 στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ στα Άνω Λιόσια στις οκτώ και κάτι. Εξυπηρετούμε άμεσα από μια ευγενέστατη υπάλληλο αλλά……Ωχ!

Πρέπει να περιμένω τον προϊστάμενο για την υπογραφή του. Εδώ ο προϊστάμενος εκεί ο προϊστάμενος που είναι ο προϊστάμενος; Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν θα χάσω την δουλειά μου (δουλεύω στον Πειραιά), διαμαρτύρομαι έντονα και ζητώ επίμονα τον προϊστάμενο. Τότε γίνομαι αποδέκτης της απίστευτης ατάκας, ότι είναι στην διευθύντρια και δεν μπορούν να τον διακόψουν και πως κάνω έτσι και όταν βρίσκομαι σε ουρά στο Σούπερ Μάρκετ διαμαρτύρομαι; 
Το αστείο είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κανείς άλλος στο κατάστημα του ΕΟΠΥΥ.

Δεν μπορείτε εσείς να διακόψετε την διευθύντρια, αλλά μπορώ εγώ! Μια και δύο τα μαζεύω και ανεβαίνω στον επάνω όροφο στην διευθύντρια. Φυσικά ο προϊστάμενος δεν ήταν εκεί προφανώς δεν ήταν καθόλου στο κτίριο και με δούλευαν κανονικά. Η διευθύντρια υπόγραψε τα έγγραφα και στα λεγόμενα μου ότι θα κάνω καταγγελία στον ΕΟΠΥΥ εξακολουθούσε να λέει ότι ο προϊστάμενος ήταν κάπου εκεί...

Συμπέρασμα: Όσα μνημόνια και να φάμε στο κεφάλι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σ’ αυτόν τον τόπο αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ψηφοφόροι να σταματήσουμε τις δοσοληψίες μας με τους πολιτικούς. Αν δεν εφαρμοστεί σύστημα υγιές ελέγχου της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας των Δημόσιων Υπηρεσιών και αξιολόγησης των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές. 

Β. Πέτρος
Ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ

Η Οδύσσεια ενός ασφαλισμένου του ΕΦΚΑ/ΕΟΠΥΥ. 24/6/2018
Τον Μάιο έκανα το λάθος να αρρωστήσω από κολικό νεφρού. Επειδή είχα κάποια πετραδάκια τα οποία έπρεπε να απομακρυνθούν και επειδή είμαι από τους τυχερούς και υπάρχει ιδιωτική ασφάλεια, επήγα στο Ερρίκος Ντυνάν για «λιθοτριψία». Ως εδώ μια χαρά! Ευτυχισμένος που παρέκαμψα την αθλιότητα του ΕΣΥ και την έβγαλα καθαρή άμεσα. Αμ’ δε, λογάριασα χωρίς τον ΕΟΠΥΥ. Στις τρεις Ιουνίου πηγαίνω στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) του ΠΕΙΡΑΙΑ. Τόπος εργασίας μου. Εκεί πληροφορούμαι ότι δεν μπορώ να καταθέσω τα δικαιολογητικά της αδείας μου παρά μόνο στον ΕΟΠΥΥ του τόπου κατοικίας μου. Τα δίνω και εγώ στο γιό μου και την επόμενη ημέρα τα πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ Αγίων Αναργύρων. Εκεί τον πληροφορούν ότι υπάρχουν διοικητικές υπηρεσίες στα Άνω Λιόσια οι οποίες είναι αρμόδιες να παραλάβουν τα δικαιολογητικά μου. Αλλά….. Ο Διευθυντής της κλινικής μου έδωσε μεν με το εξιτήριο πενθήμερη άδεια από την εργασία μου, αλλά βλέπεις δεν είναι γιατρός του ΕΟΠΥΥ! Για να καταθέσω λοιπόν τα δικαιολογητικά μου στον ΕΟΠΥΥ του τόπου κατοικίας μου και μόνο (γιατί όχι της δουλειάς μου πιο λογικό και γιατί όχι ηλεκτρονικά και ακόμα πιο λογικό γιατί να μη τα στέλνει υπηρεσιακά ο ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ απευθείας από το νοσοκομείο χωρίς καμιά παρέμβαση που όπως μας πληροφόρησαν έπρεπε να έχουν την υπογραφή του) ο οποίος ελεγκτής του πρώην (ΙΚΑ) βρίσκεται στο Ερρίκος Ντυνάν μια φορά την εβδομάδα. Άντε λοιπόν πίσω, άφησε τα κωλόχαρτα και περίμενε πότε θα σε ειδοποιήσουν να τα πάρεις υπογραμμένα από τον ελεγκτή. Μετά από δύο εβδομάδες τα πήραμε. Αφού ταλαιπωρηθήκαμε τρία άτομα.
Και τώρα το κλου! Πηγαίνω την Παρασκευή 22/6/2018 στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ στα Άνω Λιόσια στις οκτώ και κάτι. Εξυπηρετούμε άμεσα από μια ευγενέστατη υπάλληλο αλλά……Ωχ!
Πρέπει να περιμένω τον προϊστάμενο για την υπογραφή του. Εδώ ο προϊστάμενος εκεί ο προϊστάμενος που είναι ο προϊστάμενος; Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν θα χάσω την δουλειά μου (δουλεύω στον Πειραιά), διαμαρτύρομαι έντονα και ζητώ επίμονα τον προϊστάμενο. Τότε γίνομαι αποδέκτης της απίστευτης ατάκας, ότι είναι στην διευθύντρια και δεν μπορούν να τον διακόψουν και πως κάνω έτσι και όταν βρίσκομαι σε ουρά στο Σούπερ Μάρκετ διαμαρτύρομαι; Το αστείο είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κανείς άλλος στο κατάστημα του ΕΟΠΥΥ.
Δεν μπορείτε εσείς να διακόψετε την διευθύντρια, αλλά μπορώ εγώ! Μια και δύο τα μαζεύω και ανεβαίνω στον επάνω όροφο στην διευθύντρια. Φυσικά ο προϊστάμενος δεν ήταν εκεί προφανώς δεν ήταν καθόλου στο κτίριο και με δούλευαν κανονικά. Η διευθύντρια υπόγραψε τα έγγραφα και στα λεγόμενα μου ότι θα κάνω καταγγελία στον ΕΟΠΥΥ εξακολουθούσε να λέει ότι ο προϊστάμενος ήταν κάπου εκεί……
Συμπέρασμα: Όσα μνημόνια και να φάμε στο κεφάλι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σ’ αυτόν τον τόπο αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ψηφοφόροι να σταματήσουμε τις δοσοληψίες μας με τους πολιτικούς. Αν δεν εφαρμοστεί σύστημα υγιές ελέγχου της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας των Δημόσιων Υπηρεσιών και αξιολόγησης των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές.
Βιρβίλης Πέτρος
Ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.