Δημοσκοπήσεις και απευθείας αναθέσεις: Νόμιμο αρα και ηθικό; - UNPOLITICAL

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Δημοσκοπήσεις και απευθείας αναθέσεις: Νόμιμο αρα και ηθικό;

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσκοπήσεις μαΪμου

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η PULSE RC ήταν μια εταιρεία δημοσκοπήσεων μέχρι τα τέλη του 2015, μέλος του ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ.

Στο τέλος του 2015 όπως διαβάζουμε στο ΓΕΜΗ έγινε η λύση της εταιρείας.

Το 2016 η εταιρεία των ίδιων ιδιοκτητών ΚΟΣΜΟΝ Η/Υ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ ΙΚΕ με τροποποίηση του καταστατικού της συμπεριέλαβε τις δραστηριότητες της PULSE RC

την εταιρεία KOSMON ως ΕΠΕ (έγινε ΙΚΕ το 2017) βρισκουμε και στο ΣΕΔΕΑ ως τακτικό μέλος.

Η εταιρεία PULSE RC (ΚΟΣΜΟΝ ΙΚΕ δηλαδη τώρα) διοργανώνει, δημοσκοπήσεις για τον ΣΚΑΙ , την Δημοκρατία, το Action 24, το Banking News και αλλα ΜΜΕ, πολλές απο τις οποίες μέσα στο 2018.

Στις 4/4/2018 το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής με απευθείας ανάθεση δίνει την εκπόνηση μιας μελέτης αποτίμησης δυνητικής επίδρασης των δράσεων υποστήριξης ζήτησης του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας,αξίας 19.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ την ίδια εποχή που η εταιρεία ασχολείται με δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά των πολιτικών κομμάτων.


Νόμιμο θα μου πείτε. Αρα και ηθικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.