Έρχονται αυστηρά πρόστιμα για τους ταξιτζήδες - 300 ευρώ για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Έρχονται αυστηρά πρόστιμα για τους ταξιτζήδες - 300 ευρώ για το κάπνισμα στο αυτοκίνητοΑυστηρές κυρώσεις για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί προβλέπει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 300 ευρώ και φθάνουν έως και τα 4.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και η αφαίρεση άδειας ανάλογα με την σοβαρότητα της παράβασης.

Οι οδηγοί θα πληρώνουν πρόστιμο έως και 300 αν καπνίζουνε μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ σε περίπτωση απρεπούς συμπεριφοράς ή εξύβρισης πελάτη θα αφαιρείται για έξι μήνες η άδεια ταξί. Σε περίπτωση που οδηγός πιαστεί να οδηγεί μεθυσμένος παραπάνω από μια φορές τότε θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο έως και 4.000 ευρώ.

Ειδικότερα, βάσει της υπουργικής απόφασης οι παραβάσεις κατηγοριοποιούνται σε χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται παραβάσεις όπως η επιλογή πελατών, η άρνηση μίσθωσης, το κάπνισμα, το μη κατέβασμα της πινακίδας «ελεύθερο», η μη χρήση του ταξίμετρου, το άνοιγμα παραθύρων χωρίς τη συγκατάθεση επιβάτη, η έλλειψη καθαριότητας του οχήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ποινές περιλαμβάνουν επίπληξη και διοικητικά πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ.

Στην δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται παραβάσεις όπως η μη σωστή λειτουργία του ταξίμετρου, η άρνηση μεταφοράς μικρών ζώων συντροφιάς και η κακή κατάσταση του αυτοκινήτου. Οι οδηγοί θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα που θα ξεκινούν από τα 301 ευρώ και θα φθάνουν τα 600 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπή προβλέπεται και η αφαίρεση άδειες για έξι μήνες.

Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται παραβάσεις όπως η απρεπής, άσεμνη, ανάρμοστη, προκλητική ή απειλητική με οποιοδήποτε τρόπο συμπεριφορά, όπως υβριστικές εκφράσεις και χειρονομίες προς τους επιβάτες και τους άλλους οδηγούς και η μη συμμόρφωση του οδηγού στη μεταφορά στο νοσοκομείο προσώπων, τα οποία χρειάζονται βοήθεια εφόσον αυτό ζητηθεί από τις Αρχές. Σε αυτές τις παραβάσεις η ειδική άδεια αφαιρείται για διάστημα έξι μηνών και ο παραβάτης επανεξετάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.