Πρόστιμο ρεκόρ 4,34 δισ. ευρώ επέβαλε η Κομισιόν στη Google - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Πρόστιμο ρεκόρ 4,34 δισ. ευρώ επέβαλε η Κομισιόν στη Google


Πρόστιμο μαμούθ ύψους 4,34 δισ, ευρώ επέβαλε η Κομισιόν στη Google για μονοπωλιακές πρακτικές αναφορικά με το λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο χρησιμοποίησε παράνομα «για να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε επίσης προθεσμία τριών μηνών στην μητρική της εταιρείας, την Alphabet, για να αλλάξει τις επιχειρηματικές της πρακτικές ειδάλλως θα της επιβληθούν νέα πρόστιμα που θα αντιστοιχούν περίπου στο 5% των ημερήσιων εσόδων της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται από εποπτική αρχή σε μία μόνον εταιρεία και είναι διπλάσιο από το αμέσως επόμενο υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε εταιρείες τεχνολογίας για παράβαση του ανταγωνισμού.


Η επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ

Η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε ότι η Google «αρνήθηκε στους Ευρωπαίους καταναλωτές τα οφέλη του αποτελεσματικού ανταγωνισμού στη σημαντική σφαίρα της κινητής τηλεφωνίας».

H Alphabet μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο, αφού στα τέλη Μαρτίου είχε αποθεματικό 103 δισ δολαρίων, ωστόσο η θυγατρική της μπορεί να αποφασίσει να προσφύγει κατά της απόφασης.

Η Βεστάγκερ έχει επιβάλει παλαιότερα πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ στην Google για μια άλλη υπόθεση, που αφορά στην υπηερσία σύγκρισης προϊόντων-τιμών, ενώ η ομάδα της διεξάγει και μια τρίτη  έρευνα για την υπηρεσία διαφημίσεων AdSense της Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.