Βούτσης: Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσουν 4 τόμοι που αφορούν στον φάκελο της Κύπρου με αυθεντικά ντοκουμέντα - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Βούτσης: Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσουν 4 τόμοι που αφορούν στον φάκελο της Κύπρου με αυθεντικά ντοκουμέντα


Ανήμερα της θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πρωτοβουλία του κοινοβουλίου όσον αφορά την δημοσιοποίηση του περίφημου φακέλου της Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Βούτσης τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσουν τέσσερις πολυσέλιδοι τόμοι που αφορούν στον φάκελο της Κύπρου και θα περιλαμβάνουν αυθεντικά ντοκουμέντα της εποχής.
Μεταξύ αυτών, τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της 20ης Ιουλίου 1974, υπό τον πρωθυπουργό Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο, όπου αποφασίζεται η κήρυξη γενικής επιστράτευση λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στα πρακτικά περιλαμβάνεται και η πράξη υπουργικού συμβουλίου με τις υπογραφές των συμμετεχόντων στο υπουργικό συμβούλιο.
Πρόκειται κυρίως για υλικό που συγκέντρωσε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την τραγική αυτή υπόθεση την περίοδο1986-1988. Το υλικό που θα δημοσιευθεί συνολικά θα είναι 32 τόμοι των 500-600 σελίδων ο καθένας. Σύμφωνα με τον κ. Βούτση θα ακολουθήσουν μερικές δεκάδες από τόμους τους επόμενους μήνες.

Στη Βουλή βρίσκονται σε συνεννόηση με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου και στους τόμους θα υπάρξει κοινός πρόλογος των δύο Προέδρων, Νίκου Βούτση και Δημήτρη Συλλούρη. «Ελπίζω η πρωτοβουλία αυτή να γίνει αφορμή ώστε να ανοίξουν κι άλλα αρχεία, ατομικά, συλλογικά, υπηρεσιών και άλλων θεσμών», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζοντας ηθική, πολιτική και ιστορική υποχρέωση την ανάδειξη και δημοσιοποίηση τέτοιων ιστορικών ντοκουμέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.