Ο Β.Πούτιν ζήτησε από Ν.Τραμπ να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Α. Ουκρανία: «Άσε να το σκεφτώ» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Ο Β.Πούτιν ζήτησε από Ν.Τραμπ να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Α. Ουκρανία: «Άσε να το σκεφτώ» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος


Επιχειρώντας να λύσει ταυτοχρόνως και οριστικά και τα δύο ζητήματα, όσον αφορά την Ουκρανία, της Κριμαίας και των αποσχισθεισών ουκρανικών περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ ώστε να διευθετηθούν και να μην αποτελούν πλέον πηγές έντασης, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του στο Ελσίνκι να διεξαχθεί δημοψήφισμα με παρατηρητές στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg αυτή την πρόταση την διέρρευσε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας κεκλεισμένων των θυρών στους Ρώσους πρεσβευτές.

Μάλιστα ο Β.Πούτιν είπε πως συμφώνησε με το Ν.Τραμπ να μην συζητηθεί η πρότασή του δημοσίως ενώ ο Αμερικανός πρόδρος θα την επεξεργάζεται

Η πρόταση αυτή επιχειρεί να λύσει οριστικά την τετραετή σύγκρουση στην Ουκρανία στις περιφέρειες του Donetsk και του Luhansk που ακολούθησαν την απόχώρηση από το ουκρανικό κράτος, της ρωσικής Κριμαίας.

Η Ουκρανία έχει προτείνει στις περιφέρειες μόνο αυτονομία υπό την δική της κυριαρχία. Ukraine has offered the regions autonomy under its rule.

Σημειώνεται ότι μέρος των περιοχών αυτών που ελέγχεται από τις ρωσόφωνες δυνάμεις, είχαν διεξάγει τα δικά τους δημοψηφίσματα το 2014 τον Μάιο και είχαν ανακοινώσει την ανεξαρτησία τους από την Ουκρανία. Οι ψήφοι δεν αναγνωρίστηκαν από τις ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ η Ρωσία είχε δηλώσει ότι «σέβεται τα αποτελέσματα»

Ο Πούτιν ειπε πως πρότεινε μια ακόμα εκλογική διαδικασία η οποία θα λάμβανε χώρα κάτω από τον έλεγχο διεθνών παρατηρητών

Σύμφωνα με το Bloomberg από τον Λευκό Οίκο δεν απάντησαν αμέσως. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνυ Dmitry Peskov,είπε στο Bloomberg ότι «κάποιες ιδέες συζητήθηκαν στο Ελσίνκι και θα εργαστούμε πάνω σε αυτές» αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες ως προς το τι συζητήθηκε στη συνάντηση.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο Πούτιν είπε πως ο Τραμπ «συνεχίζει να θεωρεί την ανάκτηση της Κριμέας παράνομη» αλλά ο ίδιος διαφώνησε λέγοντας: «Κάναμε ένα δημοψήφισμα αυστηρά τηρώντας τους κανονισμούς του ΟΗΕ. Για μας το θέμα είναι λήξαν»

Να πούμε πως ο Τραμπ τον τελευταίο μήνα είχε αφήσει ένα «παράθυρο» για αναγνώριση της επαναφοράς της Κριμαίας στον ρωσικό εθνικό κορμό: «Πρέπει να το δούμε» είπε απαντώντας σε έναν δημοσιογράφο στις 30 Ιουνίου

Εάνν πετύχει όμως την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην ανατολική Ουκρανία και να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ, τότε οι Ρώσοι θα έχουν πετύχει και την αναγνώριση ουσιαστικά και του δημοψηφίσματος της Κριμαίας.

Άλλωστε εκτός του γεγονότος ότι το 90% του πληθυσμού στην Κριμαία είναι εθνικά Ρώσοι, εδώ και 4 χρόνια οι νέες γενιές λαμβάνουν αποκλειστικά μονάχα ρωσική παιδεία.

Όσο για τις περιοχές του Λουγκάνσγκ και του Ντονέτσκ η σύσταση του πληθυσμού είναι περίπου ίδιων ποσοστών αν όχι και περισσότερο.

H αποδοχή της πρότασης Πούτιν είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος, μετά από 4 χρόνια συγκρούσεων και έχοντας χυθεί αίμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ακούνε για Κίεβο και εξοργίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.