Απίστευτος Κατρούγκαλος: Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία…αλλά θα εφαρμοστεί - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Απίστευτος Κατρούγκαλος: Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία…αλλά θα εφαρμοστεί


«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστεί, συνεχίζεται κανονικά.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην χθεσινή εγκύκλιο του ΓΛΚ, η οποία δίνει ξεκάθαρη εντολή κατάρτισης προϋπολογισμού των ασφαλιστικών Ταμείων με την εφαρμογή της ψηφισμένης και προβλεπόμενης από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μείωσης των συντάξεων, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε:

«(Η εγκύκλιος) ήταν μια υποχρέωση των διοικητικών υπηρεσιών του Λογιστηρίου του Κράτους να ανταποκριθούν σε αυτό που ισχύει σήμερα και όχι σε αυτό – όπως έχουμε δεσμευθεί – θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να μην ισχύσει από την 1/1/2019».

«Ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, «και από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και από πλευράς οικονομικής σκοπιμότητας, δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν» οι συντάξεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν «πρόκειται να έρθουμε σε σύγκρουση με κανέναν».

Αναλυτικά υποστήριξε ότι «μετά τη λήξη του προγράμματος, μετά την 21η Αυγούστου, που προφανώς δεν έχουμε αυτή την ασφυκτική μνημονιακή εποπτεία θέλω να πιστεύω, είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίρρηση σε κάτι που είναι τόσο εύλογο. Δεν πρόκειται να έρθουμε σε σύγκρουση με κανέναν Ευρωπαίο, ούτως ή άλλως οι συζητήσεις με τους Ευρωπαίους είναι ήδη σε εξέλιξη. Ο μηχανισμός της εποπτείας που θα ακολουθήσει δεν είναι τέτοιος που προβλέπει άδεια». Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ», ανέφερε.

Ο υπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που θα επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Συζητάμε να μην εφαρμοστεί από 1/1/2019 ο νόμος».

Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε με κάθε τρόπο».

«Απαιτούμε να εφαρμοστεί αυτό που αναφέρει ο διεθνής κανονισμός. Δεν παραβίασαν, από λάθος πέρασαν. Δεν μπορούμε να ζητάμε απελευθέρωση, χωρίς δίκη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, που αν είναι δίκαιη, θα αφεθούν ελεύθεροι», ανέφερε.

«Εμείς θεωρούμε την Ρωσία μια φιλική χώρα, αλλά, για να διατηρηθούν οι φιλικές σχέσεις χρειάζονται δυο», σχολίασε ο Γιώργος Κατροούγκαλος το θέμα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.