Άνοιξαν την γρανιτένια σαρκοφάγο - Τι βρήκαν μέσα της; - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Άνοιξαν την γρανιτένια σαρκοφάγο - Τι βρήκαν μέσα της;Αρχαιολόγοι του Αιγυπτιακού Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων άνοιξαν την γρανιτένια σαρκοφάγο η οποία βρέθηκε στην συνοικία Σίντι Γκάμπερ της ανατολικής Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με δημοσίευση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Αρχαιοτήτων στο facebbok η σαρκοφάγος ήταν γεμάτη από λύματα ή όμβρια ύδατα, αποτέλεσμα διαρροής στο δρόμο της περιοχής και τρεις σκελετούς.
Άνοιξαν την Γρανιτένια Σαρκοφάγο στην Αλεξάνδρεια. Ιδού Τι Βρήκαν Μέσα της (εικόνες)

Σύμφωνα με τον Shaaban Abdel-Moneim ειδικό στις μούμιες και τους σκελετούς, η αρχική προεπισκόπηση των σκελετών δείχνει ότι πιθανότατα πρόκειται για ανώτερους αξιωματικούς του στρατού.

Άνοιξαν την Γρανιτένια Σαρκοφάγο στην Αλεξάνδρεια. Ιδού Τι Βρήκαν Μέσα της (εικόνες)

Η σαρκοφάγος θα μεταφερθεί στο Εθνικό Μουσείο της Αλεξάνδρειας για περαιτέρω μελέτη και αποκατάσταση καθώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τους σκελετούς, τα αίτια του θανάτου τους και την ακριβή ιστορική εποχή στην οποία έζησαν.

Άνοιξαν την Γρανιτένια Σαρκοφάγο στην Αλεξάνδρεια. Ιδού Τι Βρήκαν Μέσα της (εικόνες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.