Ιδού οι αρχισφαγείς του ΚΚΕ στην ΟΥΛΕΝ... - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Ιδού οι αρχισφαγείς του ΚΚΕ στην ΟΥΛΕΝ...

Φωτογραφία του Kanellos Dodos.

Φωτογραφία όπου εμφανίζει έναν από τους μεγαλύτερους σφαγείς του ΚΚΕ και κατά επάγγελμα ορισθείς δήμιος του ΕΛΑΣ κατά την περίοδο των ‘’Δεκεμβριανών 1944-1945’’ στην Αθήνα τον Στέφανο Λιόλιο, να οδηγείται πλέον σιδηροδέσμιος το 1945 με αυστηρά μέτρα φύλαξης για να μην λιντσαριστεί από τους συγγενείς των θυμάτων που δολοφόνησε, στην περιοχή όπου βρίσκονταν τα τότε διυλιστήρια της ‘’ΟΥΛΕΝ’’ για αναπαράσταση του τρόπου εκτελέσεως των θυμάτων, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους συνεργούς του, κατόπιν της εντολής που είχαν πάρει από την ηγεσία του ΚΚΕ και του ΕΛΑΣ. 

Ο ίδιος στην αναπαράσταση διευκρίνισε πως εκτέλεσε τουλάχιστον 150 άτομα καθώς μετά από κάποιο σημείο έπαψε να μετράει, ενώ στην αναπαράσταση είπε τα υποψήφια θύματα τα έβαζε σε μία ευθεία και τα διέταζε να γδυθούν είτε ήταν άντρες η γυναίκες, τους έβαζε στην συνέχεια να γονατίζουν και τους διέταζε να τοποθετούν τα κεφάλια τους πάνω σε πέτρες. 

Στην συνέχεια περνούσε πάνω από το κάθε θύμα και το εκτελούσε με τσεκούρι καθώς είχε δοθεί εντολή από τον ΕΛΑΣ για λόγους οικονομίας πυρομαχικών οι εκτελέσεις να γίνονται δια ροπάλου,μαχαιριών και αιχμηρών αντικειμένων. 

Ο συγκεκριμένος επέλεξε το τσεκούρι, και έτσι κτυπούσε τα θύματά του στο κεφάλι, όταν επρόκειτο όμως να εκτελέσει στέλεχος των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων το κτύπημα δεν ήταν ακαριαίο προκειμένου το θύμα να υποφέρει. Όταν ο ίδιος κουράζονταν συνέχιζαν το έργο του οι δύο συνεργάτες του Τζογανάκος και Μακαρόνας, οι οποίοι αυτοί χρησιμοποιούσαν αιχμηρά αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.