"Ελληνικές" εφημερίδες λένε πως «Όσοι υψώνουν ελληνική σημαία, βοηθούν ναζιστικά τάγματα εφόδου» - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

"Ελληνικές" εφημερίδες λένε πως «Όσοι υψώνουν ελληνική σημαία, βοηθούν ναζιστικά τάγματα εφόδου»


Κι όμως, σήμερα μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο κάνοντας απλά μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Κατηφορίζοντας από το Μοναστηράκι, συναντάς ανθρώπους από τις πέντε ηπείρους, που δεν είναι, ωστόσο, τουρίστες. Ήρθαν άλλοι ως πρόσφυγες, άλλοι ζητώντας πολιτικό άσυλο και οι πιο πολλοί ως οικονομικοί μετανάστες. Όλοι για μια καλύτερη ζωή.

Έτσι, κάτω από την Ομόνοια και το Μοναστηράκι νιώθεις τις αποστάσεις να εκμηδενίζονται και μέσα σε λίγα τετράγωνα ξεδιπλώνονται μπροστά σου χώρες και λαοί, μαζί με την πολύτιμη πραμάτεια τους από την άλλη άκρη της Γης.

Φωνές, χρώματα και μυρωδιές από την Ασία και την Αφρική, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, γίνονται εντούτοις οικείες στη διάρκεια μια μικρής διαδρομής με τα πόδια μέσα από τα στενά της Ευριπίδου, της Σαρρή, της Σαπφούς και της Μενάνδρου.

(…)

Μας είπαν, όλοι όμως «off the record», ότι τώρα ξέρουν ότι στα διαμερίσματα και τα σπίτια που διακρίνονται να κυματίζουν ελληνικές σημαίες, οι οποίες μοιάζουν σαν ξεχασμένες από κάποια εθνική επέτειο ή αθλητική αναμέτρηση, μένουν οι πρόθυμοι.

Αυτοί που τρέχουν πρώτοι να «βοηθήσουν» τα λεγόμενα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης. Δυστυχώς, αυτές οι σημαίες αποτελούν μια πρόχειρη χαρτογράφηση, σημειώσεις διαμερισμάτων για να βρουν άλλοτε «βοηθούς» κι άλλοτε «καταφύγιο» οι ρατσιστές της κάθε περιοχής.

Συμπέρασμα: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν όλοι όσοι έχουν υψωμένη σημαία στο μπαλκόνι, είναι ακροδεξιοί, υποστηρικτές ταγμάτων εφόδου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.