Στην επιστολή Δουζίνα και πανεπιστημιακών αναγνωρίζουν "Μακεδονική Εθνικότητα" και το Μαξίμου τρέχει να τα μπαλώσει - UNPOLITICAL

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Στην επιστολή Δουζίνα και πανεπιστημιακών αναγνωρίζουν "Μακεδονική Εθνικότητα" και το Μαξίμου τρέχει να τα μπαλώσει


[Μέχρι και ταυτότητες κούναγε ο Τσίπρας στη Βουλή για να μας πείσει ότι δεν έδωσε τον όρο "μακεδονική εθνότητα" αλλά μόνο την ιθαγένεια... τώρα ήρθε ο Δουζίνας να επιβεβαιώσει το ερώτημα:"πείτε μας ένα κράτος όπου δίνει άλλη ιθαγένεια-υπηκοότητα στους πολίτες του από την εθνότητά τους;"]

Με ορθή επανάληψη προσπάθησε η κυβέρνηση να μαζέψει επιστολή πανεπιστημιακών απ΄όλον τον κόσμο, σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνεται η “Μακεδονική γλώσσα και η Μακεδονική εθνικότητα” των Σκοπιανών.

Αντιλαμβανόμενη η κυβέρνηση την κατάρρευση του αφηγήματός της, ότι δήθεν δεν εκχωρείται εθνικότητα στους σκοπιανούς, αργά το απόγευμα διένειμε διαφορετική επιστολή με την επισήμανση της “Ορθής Επανάληψης” όπου έχει αντικαταστήσει τη λέξη “εθνικότητα” από τη λέξη “ιθαγένεια”.


Παρά την ορθή επανάληψη, το βέβαιο είναι ότι το κείμενο της επιστολής σαφώς μιλά για “εθνικότητα” (nationality) ενώ έκπληξη προκαλεί η αναφορά στον “διαμοιρασμό” της “Μακεδονικής ταυτότητας” μεταξύ των δύο λαών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αντίστοιχη αναφορά περί “διαμοιρασμού”, έννοια που σαφώς ενθαρρύνει τον αλυτρωτισμό της Βόρειας έναντι της “Νότιας Μακεδονίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.