Λένε ότι είμαστε παράνομοι και καταπατητές στο Μάτι και ως εκ τούτου καλά πάθαμε - ΟΧΙ κύριοι δεν είναι έτσι!" - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Λένε ότι είμαστε παράνομοι και καταπατητές στο Μάτι και ως εκ τούτου καλά πάθαμε - ΟΧΙ κύριοι δεν είναι έτσι!"

Φωτογραφία της Anastasia Christakos.

"Το Μάτι ή Σήθι με περίπου 3500 στρέμματα έκταση παραχωρήθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο περίπου στο 1935 σε πρόσφυγες από την Μικρά Ασία (πχ Βαρδαξόγλου, Μπούφογλου ή Μπούφης κλπ).

Η έκταση χρησιμοποιήθηκε επειδή ήταν εύφορη για καλλιέργεια σιτηρών και αμπελουργία μέχρι τον πόλεμο του 1940 οπότε και εγκαταλείφθηκε μέχρι και το τέλος του εμφυλίου. Με το τέλος του εμφυλίου η περιοχή σταδιακά σταμάτησε να καλλιεργείται και οι ιδιοκτήτες της περιοχής προχώρησαν σε κατάτμηση και οικοπεδοποίηση των εκτάσεων που κατείχαν.

Για να πετύχουν υψηλότερες τιμές φυτέψανε στα οικόπεδα πεύκα που δεν χρειάζονται φροντίδα για να μεγαλώσουν. 

Οι γονείς μας και οι παππούδες μας (στρατιωτικοί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ΔΥ, παπάδες κλπ) αγοράσανε αυτά τα οικόπεδα τις δεκαετίες του 50 και του 60 και περίμεναν να μπει η περιοχή στο σχέδιο κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ παρά τις βεβαιώσεις των τότε πολιτικών. 

Στην αναμονή αυτή και με την βεβαιότητα ότι η περιοχή θα ενταχθεί στο σχέδιο πόλης χτίσανε μικρές εξοχικές κατοικίες. 

Το (υποτιθέμενο) κράτος και εν αναμονή της ένταξης έδωσε ρεύμα, τηλέφωνο, νερό και ασφαλτόστρωσε την περιοχή ενώ εισέπραττε όλων των ειδών τους φόρους που έβαζε (δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ κλπ).

Παρόλα αυτά σήμερα και μετά την καταστροφή προσπαθούν να περάσουν την εικόνα ότι είμαστε παράνομοι και καταπατητές και ως εκ τούτου καλά πάθαμε.

ΟΧΙ κύριοι δεν είναι έτσι!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.